Om produktet
Text-book klassisk Meursault fra Louis Latours over 30 år gamle vinstokke i hjertet af Meursault, hvor en jordbund af kridt og mergel er en fantastisk kombination til de veltrivende Chardonnay-druers på disse egne tidlige modning. Her er således altid godt med intensitet og fedme fra frugten, og denne Meursault er derfor både gæret og lagret ca. 10 måneder i medium-toastede egetræsfade (15% nye), hvor den har gennemgået malolaktisk gæring inden aftapningen i august 2017.
Fra glasset kommer en overdådig aroma med nuancer af smør, vanilje, hasselnød, citrusfrugt og gule blomster. Smagen kombinerer Meursaults klassiske fede frugt med en knivskarp frugtsyre og en blød mineralsk præget eftersmag, der gør helhedsoplevelsen balanceret og fuldkommen.
Vi anbefaler servering ved 11-13 grader, gerne i selskab med f.eks. grillet hummer, stegt fisk, lyst kød eller faste oste som comté og beaufort. Vinen vil udvikle yderligere kompleksitet de næste 10 år.