Louis Latour, Meursault 2021

Spar op til 21%
Ved 2 stk. 769.00 kr.
Ved 1 stk. 979.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Louis Latour, Meursault 2021

Louis Latour, Meursault 2021

Om produktet

Text-book klassisk Meursault fra Louis Latours over 30 år gamle vinstokke i hjertet af Meursault, hvor en jordbund af kridt og mergel er en fantastisk kombination til de veltrivende Chardonnay-druers på disse egne tidlige modning. Her er således altid godt med intensitet og fedme fra frugten, og denne Meursault er derfor både gæret og lagret ca. 10 måneder i medium-toastede egetræsfade (15% nye), hvor den har gennemgået malolaktisk gæring inden aftapningen i august 2017.

Fra glasset kommer en overdådig aroma med nuancer af smør, vanilje, hasselnød, citrusfrugt og gule blomster. Smagen kombinerer Meursaults klassiske fede frugt med en knivskarp frugtsyre og en blød mineralsk præget eftersmag, der gør helhedsoplevelsen balanceret og fuldkommen.

Vi anbefaler servering ved 11-13 grader, gerne i selskab med f.eks. grillet hummer, stegt fisk, lyst kød eller faste oste som comté og beaufort. Vinen vil udvikle yderligere kompleksitet de næste 10 år.

Serveringsforslag

Fisk på grillen
Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Lyst kød
Skaldyr

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).

Orange vine

Fed & fyldig
Vine med en blød og cremet mundfølelse og overdådig stil, hvor syren er lav og friskheden sekundær. Fed, cremet, vulgær, tropisk og moden i stilen. Server vinene til fiske- og fjerkræretter med fløde/smørbaserede saucer. Orange vine kommer typisk fra vinområder med meget sol og varme.
Aromaer Ananas, mango, banan, ferskner, mandariner, gule æbler, citroner, majs, vanilje, kokos, smør og yoghurt.
Vinområder Californien, Australien, Syditalien og Spanien.
Druer & typer Chardonnay, Malvasia og Viognier.