Er du vild med vin med Mousserende vin? Så finder du alle vores bobler her
Udforsk en verden af Mousserende vin på tilbud og med prisgaranti.
Mousserende vin kommer i mange forskellige former; bl.a. Champagne, Moscato, Cava, Prosecco, Crémant, Franciacorta, Lambrusco, Spumante vin og mange flere.
Du kender nok Mousserende hvidvin, som er fremstillet ved en sekundær fermentering af hvidvin som danner kulsyre (altså skaber den boblende vin).
Men vidste du, at der også findes Mousserende rødvin? Mousserende rødvin er dog et mere sjældent syn, men du kan f.eks. finde Sparkling Shiraz, der er Mousserende rødvin fra Australien eller Lambrusco og Brachetto fra Italien.
Vi har samlet mousserende vine fra mange forskellige lande og her kan du bl.a. finde italiensk moussererende vin, spansk mousserende vin, tysk mousserende vin, fransk mousserende vin og mange flere.
Du kan næsten bruge Mousserende vin til lige hvad du har lyst til. Brug dem som velkomst, forret, til hovedretter (med fisk) eller brug en sød mousserende vin -variant til dessert!
Så hvis du elsker vin med bobler og leder efter din egen favorit af Mousserende hvidvin, kan du helt sikkert finde den her.
Du kan også være så heldigt at din foretrukne Mousserende vin er på tilbud.
Mousserende vin er en type vin, der indeholder bobler. De fleste mousserende vine er lavet på hvidvinsdruer, men findes også lavet på rødvinsdruer. Mousserende vine kan laves i mange stilarter og fremstilles af mange forskellige druetyper. Nogle typer af mousserende vin er blevet fremstillet siden romertiden, mens andre er opfundet for nyere tid siden.
Mousserende vin fremstilles ved at tilsætte sukker og gær til druerne før gæringen. Processen skaber kuldioxidbobler, som forbliver i vinen, når den tappes på flaske. Når flasken åbnes, slipper disse bobler ud og skaber en "pop"-lyd, som er karakteristisk for mousserende vine.
Når en mousserende vin f.eks. kaldes for brut betyder at indholdet af restsukker er lavere end 12 g/l, dette kaldes også for tør.
Brut Zero / Non dosage / Brut zero / Brut nature - Under 3 g pr. liter
- Knastør. Ikke tilsat sukker og vinene indeholder kun det naturlige sukker.
Ekstra brut - Under 6 g pr. liter
- Meget tør
Brut / Dry - Under 12 g. pr. liter
- Tør
Sec / Seco / Secco - Mellem 12 - 32 g pr. liter
- Let sød. Har et højere indhold at sukker
Demi sec / Semi sco - 32 og 50 g pr. liter
- Halvsød. Sødere end tør
Doux / Dulce / Dolce - Over 50 g pr. liter
- Sød. Dette er den sødeste vintype.
Blanc de Blancs
- Kun lavet på grønne druer
Bland de Noirs
- Kun lavet på blå druer
Nej. Champagne er en mousserende vin, men ikke alt mousserende vin kommer fra champagne området i Frankrig. Der laves mange forskellige typer af vin med bobler fra alle verdens lande og områder.
Det mest velkendte tyske mousserende vin hedder Sekt. Det produceres i områderne Mosel og Reingau og er oftest lavet på den tyske nationaldrue riesling.
Der findes flere forskellige betegnelser for mousserende vine fra Italien, herunder Prosecco, Franciacorta og Asti.
Spansk mousserende vin kaldes Cava, som er en forkortelse for det catalanske ord cava, der betyder "grotte". Dette henviser til, at denne type vin fremstilles i en kælder eller grotte. De spanske bobler må kun kalde sig Cava, hvis de er produceret i spanien.
Champagne er den mest berømte, prestigefyldte og dyreste af alle mousserende vine. Den kommer fra Champagne-regionen i Frankrig. Herudover kan nævnes Crémant. Ordet crémant betyder "cremet" på fransk og henviser til, at boblerne i disse vine har en cremet konsistens på tungen, når du nipper til dem.
Mousserende vin opbevares bedst på siden på et køligt sted uden for direkte sollys (et køkkenskabe fungerer godt). Hvis det er muligt, skal du holde den væk fra ekstreme varmekilder som radiatorer eller ovne - disse kan få gassen i flasken til at udvide sig for hurtigt og potentielt ødelægge proppen.
Har du åbnet for flaske bobler kan det typisk holde sig i 2 dage efter det er åbnet. Du kan forlænge levetiden ved at bruge en særlig prop til mousserende vine, som bevarer boblerne i flasken. Hvis ikke du har det, så er det bedste trick at putte en teske i flaskehalsen, som vidunderligt nok også holder godt på boblerne.