En verden af dufts- og smagsnuancer.
Der findes mange forskellige druetyper, som forgrenes i de to dele blå druer til rødvin og grønne druer til hvidvin. Rødvin fremstilles af skallerne fra blå druer, mens hvidvin fremstilles af skallerne fra grønne druer.
Farven på drueskindet bestemmer, om der produceres rødvin eller hvidvin. For at lave blå druer om til rødvin skal de udsættes for ilt i et stykke tid efter høsten, så deres skind begynder at oxidere.
Rødvine har tendens til at have mere smag end hvidvine, fordi de tilbringer mere tid i kontakt med deres skind under gæringen. De kan også indeholde flere tanniner (som giver de "tørre" smagsnuancer).
Hvidvin har mindre smag og færre tanniner end rødvin, men har også en tendens til at være mindre syrlig (hvilket betyder, at din mund ikke føles tør). De er også ofte lettere i krop og alkoholindhold end sammenlignelige rødvine - hvilket gør dem ideelle valg for folk, der foretrækker lettere vine med lavere alkoholindhold.
Selv om smagen af forskellige druesorter varierer meget afhængigt af, hvor de dyrkes, deres skindfarve og andre faktorer som f.eks. om de er presset eller ej (hvilket alt sammen påvirker, hvor meget pigment der udvindes fra skindet), er der her nogle generelle retningslinjer for, hvilke slags smagsvarianter du kan forvente af forskellige druesorter. Derfor har vi lavet et hurtigt overblik over de forskellige druetyper.