Alsace vin – Er du til aromatiske, fyldige og unikke vine fra Alsace? Så er du kommet til det rette sted!
Alsace er primært kendt som en hvidvinsregion i det østlige Frankrig ved floden Rhinen og grænser op til Tyskland, som også laver god vin på stort set de samme druer. Alsace vine er dog meget anderledes end vinene fra Tyskland.
Fransk hvidvin fra Alsace er typisk tørrere og mere modne end de tyske, grundet et let varmere klima på trods af markerne ligger meget nordligt. Det giver ligeledes også vinene fra Alsace mere krop og mere fylde, samtidig med de ofte er mere aromatiske i duften end de tyske, hvor de tyske typisk er mere sprøde og friske!
I Alsace laver man stort set kun vin på 7 forskellige druesorter, som ofte kaldes "de 7 ædle druesorter". De 7 forskellige druer er Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Pinot Blanc, Muscat, Sylvaner og Pinot Noir, med de tre førstnævnte som de mest genkendelige og populære blandt Alsace vin!
Riesling fra Alsace er mange ting. De kan både være ’friske og sprøde’ og ’fyldigere og søde’. De friske og sprøde Riesling fra Alsace går rigtig godt med diverse fiskeanretninger, mens de lidt mere fyldigere kan bruges til krydrede- og asiatiske retter.
Alsace Pinot Gris er typisk lettere aromatisk og floral i duften og er ofte en medium til fyldig og krydret vin. Alsace Pinot Gris vil typisk frembringer smagsnoter af æble, pære stenfrugter, søde krydderier og nogle gange lidt røg.
Gewürztraminer fra Alsace er krydrede og aromatiske. Det er helt klart en af de mest let-genkendelige druer i verden og er enten er man helt vild med den eller også kan man ikke klare den meget unikke stil. De Gewurztraminer er perfekt til asiatiske og krydrede retter, men kan også gå til kraftige og lagrede oste.
Udforsk vores store udvalg af Alsace vin og find din egen favorit!