Champagne Marguet, Chouilly Grand Cru Blanc de Blancs Brut Nature 2013

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 590.75 kr.
Ved 1 stk. 695.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Champagne Marguet, Chouilly Grand Cru Blanc de Blancs Brut Nature 2013

category label Øko

Champagne Marguet, Chouilly Grand Cru Blanc de Blancs Brut Nature 2013

Om produktet

Benoit Marguet er et af Champagnes største talenter, og danske Søren Frank sætter ham endda i kategori med Krug og Jacques Selosse i sin seneste bog om Champagne og giver dermed 6 funklende stjerner til det der må betegnes som bogens mest spektakulære under dog.

Han er næste generation Selosse i den forstand, at han tager det hele et skridt videre. Ingen sukker tilsættes i dosagen, og heller ikke længere nogen som helst tilsætning af svovl. Er det natur vin? Ja, på papiret, men smagen befinder sig i sin egen kategori, og mange vinnydere med klassisk smag begejstres her på lige fod med naturvinsentusiaster. Noget som ikke opleves alt for hyppigt.

Benoit dyrker Champagnes terroir, ligesom man gør det i Bourgogne. Kommuner holdes adskilt og lanceres som sådan. Enkeltmarker ligeså, og hele tiden er der, i rastløse og kærlige favntag med naturens naturlige muligheder, nye vine på. Benoit er en ener som forener det tekniske i vinproduktion, kontrollen og renheden med det spirituelle, følsomme og endda elementer af shamanisme. Det er det bedste fra to verdener som - når alting lykkes - forenes på en nærmest overnaturlig måde.

Her hans Champagne fra en lille parcel med gamle vinstokke tæt på Chouilly klassificeret som 100% Grand Cru. Manuel høst og sortering af druerne forud for gæringen uden fremmede gærstammer på et par brugte fade og et enkelt lidt større æggeformet Foudre produceret hos Taransaud, og hvis de malolaktiske fermentering ikke forekommer naturligt i nogle af fadene bliver den undladt. Den modner ”sur Lie” helt frem til juli måned efter høsten hvor den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske. Her får den efter den fornyede gæring lov til at udvikle sin mousse og sine aromaer i mere end 40 måneder inden bundfaldet bliver skudt bort og erstattet med vin fra andre flasker. Altså en Brut Nature som helt uden filter (dosage) på raffineret vis søger at indkapsle det unikke terroir omkring den landsby som lægger navn til vinen.

Serveringsforslag

Lys fisk
Fjerkræ
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.