I en vintage champagne kommer druerne fra én årgang, én vintage. Vintage champagne er således et udtryk for den pågældende vintage/årgang, modsat non vintage champagne, som er lavet af en kombination at både dette års druer og forrige års druer, som er lavet til basevin.
Vintage champagne laves kun i de bedste årgange, hvor non vintage standard cuvée laves hvert år. Da vintage champagne kun laves i det omfang som årgangen tillader, er dette en meget kostbar og dyr champagne at få fat i end non vintage champagne. Nogle producenter, f.eks. Dom Perignon, laver kun vintage champagner.
Der stilles større krav til druernes kvalitet og champagnens liggetid på bundfaldet, sur lier, som er mindst 3 år. Den lange lagringstid udmønter sig i et særligt komplekst smagsbillede, hvor noter af ristede nødder, brioche og toast optræder i kombination med modne frugter og bær.
Vintage champagne holder mange år i kælderen, så tøv ikke med at købe ind, når der er en god årgang!
Drik vintage champagne til cremede fiskeretter, skaldyr, svampe og vildt fjerkræ.