Hvilke typer af champagneglas er der?
Der er primært tre typer af champagneglas: coupe, fløjte og tulip. Coupe-glas har en bred, flad skål, mens fløjte-glas er høje og smalle. Tulip-glas er kendetegnet ved en smallere top og en bredere base. Hvert glas påvirker oplevelsen af champagnen forskelligt, både når det gælder aroma, smag og boblernes præsentation. Generelt anbefales tulip-glas, da de bedst bevare champagnens aromaer og temperatur.
Hvordan bør jeg opbevare og vaske mine champagneglas?
Opbevar dine champagneglas i et køkkenskab eller et andet sted uden støv og beskyttet mod stød. Når du vasker champagneglas, skal du gøre det forsigtigt i varmt vand med en mild sæbe og en blød svamp eller klud. Undgå at bruge for meget sæbe, da det kan efterlade en film på glasset, der påvirker smagen af champagnen. Skyl grundigt og tør glassene med en fnugfri klud for at undgå pletter og striber. Alternativ sæt dem i opvaskemaskine og vælg glasprogram, det er oftest den bedste løsning, selvom det lyder omvendt, så er opvaskemaskinens glasprogram mildere mod glassene end en håndvask.
Hvilket materiale bør jeg vælge for mine champagneglas?
Champagneglas er typisk lavet af glas eller krystal. Krystalglas er ofte tungere, mere holdbare og har en højere brydningsindeks end almindeligt glas, hvilket resulterer i større glans og klarhed. Krystalglas kan også være tyndere end almindeligt glas, hvilket giver en mere elegant fornemmelse, når du drikker. Dog er krystalglas generelt dyrere end almindeligt glas, så overvej dit budget og dine præferencer, når du vælger materiale til dine champagneglas. Plast er kun til hvis du ikke har andre muligheder, f.eks. et spontant øjeblik på en turl.
Hvor meget champagne bør jeg hælde op i et champagneglas?
Det er typisk omkring 10cl, så der bliver omkring 7 glas ud af en flaske