Amarone Della Valpolicella

Er du på jagt efter Amarone på tilbud? Så har vi et kæmpe udvalg af den fyldige, italienske publikumsfavorit. Tjek sortimentet og find din næste favorit Amarone på tilbud!

Hvad er Amarone?

Amarone er en bestemt type vin fra Valpolicella i Italien, og ikke et område eller en druesort, som mange går og tror. Det officielle navn er Amarone della Valpolicella. Amarone, der betyder bitter på italiensk, fik i tidernes morgen sit navn for at adskille sig fra dessertvinen Recioto.

I dag er Amarone en af mest populære vine i verden, og særligt i Danmark har Amarone vinen vundet stor popularitet.

Hvor kommer Amarone vin fra?

Amarone vin kommer udelukkende fra Valpolicella ved Veneto i det nordøstlige Italien. Vinregionen Veneto har tre underområder; Classico, Valpantena og Est, som har hver sit særpræg til Amarone vinene.

Classico har det aromatiske og elegante smagsudtryk, Valpantena har det lette og frugtige smagsudtryk og Est har det kraftige og fyldige smagsudtryk.

Hvordan produceres Amarone?

Amarone della Valpolicella produceres ved at tørre druerne, også kaldet appassimento.

Druerne tørres i op mod 5 måneder, som gør at de svinder ind til rosiner. Derfor indeholder Amarone mange druer, faktisk dobbelt så mange, som normalt bruges i andre vintyper. Den pressede druesaft lagres typisk i 3-5 år på store træfade. Herefter lagres vinen typisk yderligere 2 år på flaske, inden den bringes i handel.

Hvilken drue laves Amarone på?

Amarone laves på de meget bestemte blå druesorter Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinanara. Her er det især Corvina som skaber det aromatiske udtryk i Amarone rødvin.

Hvid Amarone?

Amarone er lavet på de på blå druer, som man ikke kan lave hvid Amarone af. Men der findes én hvidvin “Sartori, Marani Bianco Veronese” fra Veneto. Denne laves på den grønne druesort Garganega, som tørres på samme måde, som en Amarone drue, og har derfor kaldenavnet “Den hvide Amarone”.

Hvordan opbevares Amarone bedst?

Amarone vine skal opbevares mørkt, køligt og roligt. Her skal de helst have en stabil temperatur ved 12-14 grader, for at have det bedste udviklingspotentiale over tid.

Hvor lang tid kan Amarone opbevares?

Alt efter årgang, kvalitet og korrekt opbevaring kan Amarone vine typisk opbevares fra 5 år og op over 20 år.

En god Amarone della Valpolicella har et stort udviklingspotentiale ved længere lagring og har man fat i god årgang, kan det lagres i mere end 10 år og ofte helt op til 20 år eller mere for de helt store.

Hvordan smager en Amarone?

Smagen af Amarone della Valpolicella er altid genkendelig. Den er karakteriseret ved en stor intensitet og fylde, men en god Amarone bliver aldrig tung. Den bærer sin styrke og koncentration med en forbløffende elegance.

Amarone er righoldig på aromatiske dufte af kaffe, kakao og frem for alt hasselnød, når den begynder at have lidt alder.

Hvilke madretter passer bedst til en Amarone?

Når du skal sammensætte Amarone rødvin med mad, er det vigtigt at være opmærksom på hvilken stil vinen har. Amarone vin opdeler sig i to stilarter; traditionel og moderne.

Efter den traditionelle stil bliver Amarone vinen fadlagret på store brugte fade, som giver en mere fyldig og kompleks smagsoplevelse. Disse vine er velegnet til retter med rødt kød, vildt kød og uforlignelig med ost.

Amarone i den moderne stil, sker der lagring på nye egetræsfade, som afgiver mere friske noter af frugt. Disse går rigtig fint til retter med kalvekød, svinekød og fjerkræ. Se vores guide om mad til vin her.

Hvorfor bør du vælge en Amarone vin?

Amarone er noget af det bedste italienske rødvin du kan få. Dette blev fastslået i 2009, da Amarone della Valpolicella fik kvalitetsstemplet DOCG, som kun bruges på de bedste og mest eksklusive italienske vine.

Der findes dog rigtig mange Amarone della Valpolicella vine, og kvaliteten af disse kan svinge enormt. Der findes både Amarone vine i den lave ende og fra øverste hylde. Amarone er i dag et kæmpe brand og er for mange mennesker, især os danskere, et stereotyp på god rødvin. Hvilket også er rigtig nok, langt hen ad vejen.

Imidlertid bliver der produceret rigtig meget Amarone vin, og nogle af dem overholder kun lige retningslinjerne for at kunne kalde sig en Amarone. Køber man disse rødvine, betaler man ikke længere for kvalitet, men alene for Amarone som et markedsføringsprodukt. Her vil man være meget bedre tjent med en billigere kvalitets rødvin f.eks. Valpolicella Ripasso, som også et kendt som Amarones lillebror.

Hvilke Amarone årgange bør du købe?

Skal du drikke rødvinen med det samme eller skal den opbevares over længere tid? Det er en rigtig god idé at træffe beslutningen inden man køber Amarone, da nogle årgange er drikkeklare nu og andre bedre om nogle år.

De bedste årgange som du bør købe, er Amarone della Valpolicella 2015, 2016 og 2017, disse smager fantastisk lige nu, men har et endnu større udviklingspotentiale ved længere lagring.

Fik du besvaret alle dine spørgsmål eller blev du bare enormt tørstig efter en flaske Amarone rødvin? Så udforsk vores kæmpe sortiment og find det bedste Amarone på tilbud!

Læs Mere
varer
Viser: varer
Amarone Smagekasse
Spar
248.00 kr

Amarone Smagekasse

699.00 kr
Før 947.00 kr
Levering 1-2 dage
Lagersalg
Recchia, Amarone Classico, Masua di Jago 2016
Spar
13.09 kr

Recchia, Amarone Classico, Masua di Jago 2016

225.91 kr
Før 239.00 kr
Levering 1-2 dage
Lagersalg
Sartori, Reius Amarone della Valpolicella 2015
Spar
45.15 kr

Sartori, Reius Amarone della Valpolicella 2015

253.85 kr
Før 299.00 kr
Levering 1-2 dage
Lagersalg
Cantina Valpolicella Negrar, Amarone DOCG 2017
Spar
39.22 kr

Cantina Valpolicella Negrar, Amarone DOCG 2017

159.78 kr
Før 199.00 kr
Levering 1-2 dage
Serego Alighieri, Vaio Armaron, Amarone della Valpolicella 2012

Serego Alighieri, Vaio Armaron, Amarone della Valpolicella 2012

599.00 kr
Levering 1-2 dage
Bennati, Amarone Valpolicella DOCG 2017

Bennati, Amarone Valpolicella DOCG 2017

349.00 kr
Levering 1-2 dage