Weingut Würtzberg, Riesling Serriger Herrenberg Blauschiefer Feinherb 2021

Spar 15%
Ved 6 stk. 148.75 kr.
Ved 1 stk. 175.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Weingut Würtzberg, Riesling Serriger Herrenberg Blauschiefer Feinherb 2021

Weingut Würtzberg, Riesling Serriger Herrenberg Blauschiefer Feinherb 2021

Om produktet

Denne Riesling Blauschiefer feinherb er i den såkaldte VDP. terminologi (familien er endnu ikke blevet inviteret indenfor hos de tyske Prädikatsweinguter, men deres vinmarker er) en 1. Lage vin, idet frugten udelukkende kommer fra det syd-sydvestvendte Serriger-Herrenberg, nærmere bestemt fra parceller midt på skråningen mellem 60 og 140 meter over Saar-floden, hvor kvartsit og blå skiffer farver jorden i en gråblå nuance. Frugten plukkes i 2 omgange, først en af de første dage i oktober og så igen et par uger senere for at få endnu mere sukker at gøre godt med, og druerne er naturligvis plukket manuelt. Andet er umuligt da skråningen rejser sig med en stigning på op til 63%.

Druerne transporteres op til vingården i små plastkasser, hvor der sker en sortering inden alle stilke fjernes og druerne presses. Herefter ledes den frit løbende most direkte ned i rustfri ståltanke uden anvendelse af pumper, og her går gæringen langsomt i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer og gærer op til 12,5% alkohol og en restsødme, der i det tidlige forår fikseres omkring 15 g. pr. liter til det udtryk, som tyskerne så rammende kalder ”feinherb”. Herefter følger 10 måneder sammen med gærresterne inden vinen tappes.

En mild Riesling som med sine fine krydrede noter både charmerer og imponerer. Den lille sødme bliver smukt indrammet af moden syre og småsalt mineralitet og løfter aromaerne af mandarin, pink grape og saftige ferskner. Blomstrende og så frugtmættet og saftig at det med denne vin i glasset er det nemt at forstå, hvorfor det ikke helt tørre udtryk stadig er tyskernes foretrukne. Også i det salte køkken.

Forførende som aperitif, men også bedste ven med sødmen fra grillede helt friske jomfruhummere og den dejlige rejemad, der følger som belønning efter møjsommeligt pilleri, hvor man nemt risikerer, at der går synk i flasken inden der kommer top på rejemadden. Men det standser ikke her: Nede i Sydtyskland får vine som denne også lov til at håndtere både svinekoteletter og grillede bøffer.

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Krydret mad
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.