Om produktet
Druerne til Rozas 1er Cru stammer fra et samlet areal på små 5 hektar fordelt over mange små sand- og granitholdige parceller 900 meter oppe i de kølige Gredos-bjerge nær byen Rozas de Puerto Real. De 100% Garnacha kommer fra 50 og 60 år gamle vinstokke og dyrkes biodynamisk på de ofte uvejsomme skråninger mellem klipper og træer, og at arbejdet i markerne foregår ved håndkraft er dermed den største selvfølge. Det samme gælder høsten, hvorefter druerne efter afstilkning er gæret med det naturlige gær i 30-40 hektoliter åbne tanke afløst af 12 måneders lagring i gamle egetræsbeholdere af samme størrelse. Til sidst er vinen aftappet uden stabilisering eller filtrering og med minimale mængder SO2.
Stilmæssigt læner denne vin sig således oppe af lillesøsteren "La Bruja de Rozas", dog med en dybere mineralsk og tannisk struktur. Relationen mellem de to vine er dermed oversættelig til de 1er Cru-vine i Bourgogne sat over for de lidt enklere kommunevinene i dalen nedenfor.
Også farven i Rozas 1er Cru er som i klar, ung Bourgogne - transparent og appetitlig - med charmefuld aroma af både friske og kandiserede jordbær, kirsebær, blomster, urter, lakrids og en snert af stald. Oplevelsen på tungen er saftig, nærmest svævende og dog med en imponerende smagskoncentration og dybde. Afslutningen er langstrakt, krydret, frugtig og vibrerende - ganske enkelt kronen på værket af endnu en verdensklassevin fra Comando G!
Servér ved 14-16 grader i Bourgogneglas, hvor vinen med sin struktur vil gøre sig glimrende til både svinekød, blandede stegte tapas-anretninger eller som et friskt pust til flæskestegen juleanden med alt hvad det indebærer af sødt og surt.