Om produktet
En frisk og saftig Barbera fra unge Luca Bosio. Friske røde jordbær og hindbær i duften, som bakkes op af lidt krydrede noter. I munden er vinen silkeblød med frisk frugtsyre og milde tanniner. I munden kommer der flere noter af sorte frugter som blommer og brombær. En flot rødvin der passer godt til pastaretter, risotto eller milde oste.
Barbera druerne høstes fra vinmarker i Castagnole Lanze og Costigliole landsbyerne. Vinmarkerne her ligger i 2 – 300 meters højde over havet, hvilket er med til at give god kølighed. Jordbunden er ler og kalkholdig, hvilket giver god dræning for vinstokkene. Gæringen foretages i ståltanke under 25 grader, for at fremelske den rene røde frugt.
Der benyttes kun den lokale gær under fremstillingen, hvilket giver en flot balance i vinen som Luca Bosio værdsætter. Efterfølgende lagres en del af vinen på store egetræsfade for at få en anelse mere kompleksitet til frugten.