Lagersalg
Øko
Spar
20.14 kr

d'Arenberg, d'Arry's Original Shiraz Grenache, McLaren Vale 2017

119.86 kr
Før 140.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Klassikeren over alle. En særdeles vellykket vin med kompleks frugtrigdom, balance mellem elegant syre og frugtsødme og fintkornede tanniner, der holder frugtens yppighed i skak. En åbenarmet vin, der er let at gå til og med brede anvendelsesmuligheder. Flot med det samme, men har også udviklingsmuligheder.
Grenache og Shiraz supplerer hinanden perfekt og giver balancen mellem det åbent frugtige og strukturerede. Typisk er fordelingen af de to druer ens, men i 2017 årgangen er det 50.24% Grenache, 40,53% Shiraz og resten andre druer. Her bruges naturlige metoder med økologisk drift, kunstvanding er næsten uset og druerne trædes med fødderne før presning i kurvepresse. Vinen gærer færdig og lagres videre i en blanding af ny- og ældre fransk eg og ældre amerikanske fade. Ingen klaring eller filtrering.

Historien bag navnet:
Vinen hed “Burgundy” indtil 1993, hvor den blev omdøbt til “d’Arry’s Original” som en hyldest til Chesters far, der skabte vinen som ung og stadig er med til at lave den den dag i dag - i en alder over de 90. Hans navn er Francis d'Arenberg Osborn, men han går under navnet "d'Arry". Det nye navn er således meget mere velegnet til vinen, da den med sit indhold af Grenache og Shirz-druer ikke har noget med sit første navn at gøre.

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.

Andre populære produkter