Chateau Dallau, Bordeaux Superieur 2019

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 110.50 kr.
Ved 1 stk. 130.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Chateau Dallau, Bordeaux Superieur 2019

Chateau Dallau, Bordeaux Superieur 2019

Vores vurdering

Château Dallau leverer mange af de dyder, som var medvirkende til, at den ærlige Bordeaux for ikke så forfærdelig mange år siden var en af de foretrukne vine på de danske middagsborde. Den kommer med en fin duft af blommer og hindbær som både sladrer om det høje Merlot indhold i vinen og om at druerne i 2016 har nydt godt af mange solskinstimer. Nærmest fyldig og dertil dejlig saftig og aromatisk i munden hvor en fin syre skaber balance og bidrager med delikat friskhed i finalen.

Prøv at genoplev, hvor smukt den ærlige Bordeaux passer til de fleste serveringer med rødt kød både fra pande og grill. De dage hvor det gerne må være lidt festligt foreslår den madglade Madame Yvette Bertin, at der kommer en "Tournedos de homard aux chips de légumes et jus de volaille" på bordet!

Om produktet

Château Dallau er juvelen i familieforetagenet Vignobles Bertin, der også er aktive i Montagne-Saint-Emilion og i Lalande-de-Pomerol. Det er Mme Yvette Bertin, der i syvende generation forvalter de tre ejendomme og deler ud af sin kærlighed til vin og gastronomi til de mange trofaste kunder.

Vinen blev i nogle år produceret "ude i byen", men siden 2007 er vinfremstillingen kommet tilbage "på gården" idet barnebarnet, den unge charmerende Sarah Vital har fået ansvaret for at sparke ny energi ind i det gamle familieforetagende, efter hun blev færdig som ønolog fra universitetet i Bordeaux.

Sarah er elev af den berømte professor og ønolog Denis Dubourdieu, og lige nu er hun sammen med sin nestor og læremester Alain Raynaud i Saint Emilion ved at gennemføre en omfattende opdatering af setuppet på familiens tre små slotte.

Frugten kommer fra 32 ha., der er tilplantet med Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og en lille smule Malbec. Høsten sker med familiens dyreste rekvisit, høstmaskinen, der er en af de nyere og mere nænsomme modeller. Klasserne soigneres inden alle stilke fjernes og en del af druerne knuses. Herefter får mosten/druerne lov til at udvikle den aromatiske kompleksitet  i 2-4 dage inden den alkoholiske gæring sættes i gang i cement og rustfrit stål, og i modsætning til tidligere er barriques ikke længere en del af gameplanen. Den endelige cuvée sammenstikkes efter 12 måneder og efter en klassisk klaring med æggehvider og efter en let filtrering tappes vinen på flaske uden forudgående filtrering.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød
Stegeretter

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.