Om produktet
Hos Cerro Añón elsker man som os klassisk Rioja. Man elsker mødet mellem menneske og drue. Man elsker variationen, som der kommer af Rioja-appelationens opdeling mellem Gran Reserva, Reserva og Crianza. I deres Cerro Añon Reserva finder vi både Tempranillos naturlige charme og kvalitetsfades perfekte make-up.
Klassisk Rioja får sin særlige balance og høje grad af kompleksitet ved, at man anvender forskellige druer (her 85% Temperanillo og 15% Mazuelo (Carigñan) & Graciano) særligt fra Rioja Alta (og en smule fra Rioja Alavesa), forskellige vinifikationsprocesser (halvdelen af mosten gennemgår malolaktisk gæring på nye egetræsfade, halvdelen på cementtank) og forskelligartede fade (her 225 liters egetræsfade af både amerikansk (65%) og fransk eg (35%)). Indrømmet, man skal holde tungen lige i munden.
Rioja-appelationens regler foreskriver, at Reserva skal lagre minimum 36 måneder (minimum 12 måneder på fad). Selvom Bodegas Olarra lagrer hele 20 måneder på fad, får man med Cerro Añon Reserva en friskere vin, en vin med både rød og mørk frugt, en krydret vin med behersket fadpræg. Man fristes virkelig til at bruge ordet elegant.