Bodegas Olarra, Cerro Añón Rioja Reserva 2019

Spar 18%
Ved 6 stk. 139.95 kr.
Ved 1 stk. 169.95 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Bodegas Olarra, Cerro Añón Rioja Reserva 2019

category label Nyhed

Bodegas Olarra, Cerro Añón Rioja Reserva 2019

Vores vurdering

Hos Bodegas Olarra elsker man som os klassisk Rioja. Med Tempranillos naturlige charme, egetræsfade af høj kvalitet og al den elegance, som Riojas legendariske vinmagere kan skabe i markmog kælder. Eminente!

Om produktet

Hos Cerro Añón elsker man som os klassisk Rioja. Man elsker mødet mellem menneske og drue. Man elsker variationen, som der kommer af Rioja-appelationens opdeling mellem Gran Reserva, Reserva og Crianza. I deres Cerro Añon Reserva finder vi både Tempranillos naturlige charme og kvalitetsfades perfekte make-up.

Klassisk Rioja får sin særlige balance og høje grad af kompleksitet ved, at man anvender forskellige druer (her 85% Temperanillo og 15% Mazuelo (Carigñan) & Graciano) særligt fra Rioja Alta (og en smule fra Rioja Alavesa), forskellige vinifikationsprocesser (halvdelen af mosten gennemgår malolaktisk gæring på nye egetræsfade, halvdelen på cementtank) og forskelligartede fade (her 225 liters egetræsfade af både amerikansk (65%) og fransk eg (35%)). Indrømmet, man skal holde tungen lige i munden. 

Rioja-appelationens regler foreskriver, at Reserva skal lagre minimum 36 måneder (minimum 12 måneder på fad). Selvom Bodegas Olarra lagrer hele 20 måneder på fad, får man med Cerro Añon Reserva en friskere vin, en vin med både rød og mørk frugt, en krydret vin med behersket fadpræg. Man fristes virkelig til at bruge ordet elegant.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.