Om produktet
På piemontesisk dialekt løfter "Sorì" sløret for en særlig grad af storhed, lidt à la "grand cru" afledt af den konkrete betydning "hvor sneen smelter først". Det gør den på sydvendte skråninger højest på marken, og lige fra denne del kommer altså dette forførende eksemplar af en vin.
Druerne bag er 100% økologisk Nebbiolo, der høstes ved håndkraft og naturgæres med 80% hele klaser. Den unge vin lagres efterfølgende 12 måneder i 15-25 hektoliter slavonske egetræsbeholdere (botti) og aftappes med en meget lav dosering af svovl.
Efter denne proces afslører Sorì della Sorba Nebbiolo en både ekstremt ren, dyb og - i sin ungdom - let naturstyret aroma af det friskeste saft fra kirsebær, rosenblade, liljer, våde sten, krydderurter, skovbund samt små antydninger af stald og bacon her i sdens første leveår.
På tungen bygger vinen på med vilde jordbær, rosenblade, appelsinskal, skovbund og trøffel. Tanninestrukturen er ekstremt fin for druen og bygger bro mellem de delikate blomsternoter og en den lange, forførende finish.
Sorí della Sorba er i stilen dermed langt fra de rustikke og støvede Nebbioloer, der gennem tiden trækker tænder ud i de første 15 leveår. Strukturmæssigt kan den således nydes med stort velbehag fra dag 1, selvom den utvivlsomt vil åbne for endnu nogle dimensioner, hvis den får lov at hvile i et par år.
94 point - James Suckling (Årgang 2020)
"Lots of rose petals and stems with spices and black fruit, as well as oranges in both the nose and palate. It’s medium-bodied with lovely fruit, bright acidity and a peppery, spicy finish. A little tight now. Drink or hold."