Om produktet
Vinen er produceret på 60% Grenache, der suppleres med 30% Cinsault og 10% Syrah alt sammen fra mere end 50 år gamle vinstokke. Druerne presses straks de ankommer til Tardieu-Laurens kælder i Lourmarin efter en køretur i kølebil på omkring 80 km., og igen i 2020 får mosten kun ganske kort skinkontakt inden den sarte smukke rosa nuance kommer til stede. Vinen er gæret i cement uden fremmede gærstammer og efterfølgende modnet ”sur Lie” samme sted i 6 måneder hvor den også, fordi man sigter efter rund finesse, får lov til at gennemføre sin malolaktiske gæring inden det bliver tid til aftapningen på flaske.
En lille genistreg fra Michel Tardieus hånd, som særligt folder sig ud i selskab med mad. Mild, rig og meget velstruktureret rosé med en (uden sammenligning i øvrigt) næsten burgundisk feeling, som der er svært ikke at blive en lille smule forelsket i. Blomstrende og dejligt krydret med masser af solvarme hindbær og saftige meloner som netop ikke formår at maskere de underliggende lag af fin mineralitet. Vi tøver ikke med at kaldet dette for en storartet gastronomisk rosé.
Prøv den sammen med en gang hummerrøræg med stegte grønne asparges og nyd den gerne i store rummelige glas.