Om produktet
For Winemaker Rudi Bauer handler vinproduktion om at bevare og optimere balancen i vinmarkens eget økosystem. Kun på den måde kan man skabe optimale vækstbetingelser for de 30 år gamle vinstokke, og først derefter kan man begynde at tale om druer og hvordan vinen er lavet. Dette pragteksemplar af Central Otago Pinot Noir er således vildgæret i små gæringstanke - kun omrørt nænsomt ved håndkraft og herefter lagret et år i franske egetræsfade (50% nye).
I glasset står vinen lys teglstensrød og en matchende fin, let sødmefuld aroma (typisk for Central Otago) af mørke bær, lidt mynte, frisk peber, hindbær og et strejf af jord og svampe. På tungen har vinen en stilren fin struktur af bær, krydderier, rank syre og velintegrerede egetræsnuancer, som afslutter med lidt chokolade og bløde tanniner. En smuk vin med en stor kompleksitet og derfor en masse muligheder!
Nyd den til grillet laks, stegte rodfrugter, kylling eller sågar rødt kød med dertilhørende svampesauce.