Dessertvin

49 varer

Anbefalinger

Viser: 49 varer
Min butik:
Spar
14%
Château d'Yquem 2005 Magnum
11,999.00 kr.
Før 13,999.00 kr.
customer-list-add
På lager online (2 stk)
- Levering 1-2 dage
Spar
13%
Ved
6 stk.
Ca d'Gal, Moscato d'Asti Lumine 2023
Ved 6 stk. 129.00 kr.
Ved 1 stk. 149.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Spar
15%
Ved
6 stk.
Maison Sauvion, Coteaux du Layon Les Fontaines 2021
Ved 6 stk. 143.65 kr.
Ved 1 stk. 169.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Spar
15%
Ved
6 stk.
Château Cantegril, Sauternes 2018 37,5 cl
Ved 6 stk. 157.25 kr.
Ved 1 stk. 185.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Spar
15%
Ved
3 stk.
Chateau Nauton, Sauternes 2023
Ved 3 stk. 178.50 kr.
Ved 1 stk. 210.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Spar
21%
Ved
6 stk.
Chateau Soucherie, Coteaux du Layon Patrimoine 2020
Chateau Soucherie, Coteaux du Layon Patrimoine 2020
Ved 6 stk. 189.00 kr.
Ved 1 stk. 240.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Spar
15%
Ved
6 stk.
Château Doisy-Daëne, Château Doisy-Daëne - 37,5cl 2022
Château Doisy-Daëne, Château Doisy-Daëne - 37,5cl 2022
Ved 6 stk. 276.25 kr.
Ved 1 stk. 325.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Spar
15%
Ved
3 stk.
Badia a Coltibuono, Vin Santo Del Chianti Classico 2015 37,5 cl
Badia a Coltibuono, Vin Santo Del Chianti Classico 2015 37,5 cl
Ved 3 stk. 420.75 kr.
Ved 1 stk. 495.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Spar
15%
Ved
6 stk.
Øko
Domaine Bott Geyl, Riesling Kronenbourg Vendange Tardives 50cl - BIO 2015
Domaine Bott Geyl, Riesling Kronenbourg Vendange Tardives 50cl - BIO 2015
Ved 6 stk. 250.75 kr.
Ved 1 stk. 295.00 kr.
customer-list-add
På vej til lager
Levering 2-4 dage
Tropical Moscato, Passionfruit Moscato
Tropical Moscato, Passionfruit Moscato
89.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Tropical Moscato, Mango Moscato
Tropical Moscato, Mango Moscato
89.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Les Clos de Paulilles, Banyuls Rimage 2017
Les Clos de Paulilles, Banyuls Rimage 2017
179.00 kr.
customer-list-add
På lager online (2 stk)
- Levering 1-2 dage
Castello Vicchiomaggio, San Jacopo Il Santo
Castello Vicchiomaggio, San Jacopo Il Santo
179.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage
Stepp, Beerenauslese 2022 37,5 cl.
Stepp, Beerenauslese 2022 37,5 cl.
179.00 kr.
customer-list-add
På lager online
- Levering 1-2 dage

Her kan du udforske vores store udvalg af dessertvin fra hele verden, og du kan altid finde et dessertvin tilbud. Du finder bl.a. italiensk dessertvin, fransk dessertvin og Tokaji dessertvin fra Ungarn.

Hvordan produceres dessertvin?

Der findes overordnet fem forskellige måder at lave dessertvin på: Late Harvest, Botrytis, Icewine, Passito og Vin Doux Natural.

Late Harvest

Her lader man druerne sidde for længe på planten, så en del af væsken fordamper, mens sukkerstofferne bliver, hvilket giver en sødere most, når man presser druerne.

Botrytis / Ædel råddenskab

Botrytis cinera er en svamp, der angriber drueskallen, hvilket giver væsken i druen mulighed for at fordampe. Denne teknik giver meget søde dessertvine og bliver kun brugt i meget få områder. F.eks. bliver Sauterne dessertvin lavet på denne process. Foruden Sauterne dessertvin bliver teknikken også brugt i andre franske dessertvin fra Bordeaux og i ungarnsk Tokaji dessertvin.

Icewine / frost

Cryoextraktion er en anden måde at lave god dessertvin på, hvor man høster druerne, når de er frosne, så vandet er i fast form. Icewine (eller Eiswein som det hedder i Tyskland) er dessertvine med højere syre og en renere frugtsmag.

Passito

Denne teknik går ud på at tørre druerne, inden de bliver presset. Passito bruges i en del regioner i Italien og er også kendt i forbindelse med Amarone. Teknikken er oprindeligt udviklet til italienske dessertvin ved navn Recioto. Recioto dessertvin er meget fyldige og søde dessertvine uden ret meget syre.

Vin Doux Natural

Denne teknik går ud på at tilsætte Brandy til en almindelig vin, inden sukkeret er gæret ud. Det giver en mere kraftfuld vin med en del restsukker i, fordi gærcellerne dør, når alkoholprocenten bliver hævet af brandyen. Jo tidligere i processen, der bliver tilsat brandy, jo sødere dessertvin får man. Det er denne teknik, der bruges til at lave bl.a. Portvin og Sherry.

Hvilke druer laves dessertvin på?

Der bliver brugt mange forskellige druesorter afhængigt af dessertvinen.
Italienske dessertvin kan være lavet på moscato, mens sauterne dessertvin fra Frankrig ofte er lavet på Semillon og Sauvignon Blanc. Tokaji dessertvin er oftest lavet på Furmint.

Hvor kommer dessertvin fra?

Oprindeligt kommer dessertvin fra Romerriget, hvor romerne blandede almindelig tør vin med honning og urter. I dag dækker betegnelse over en bred vifte af søde vine.

Italiensk dessertvin lavet på Moscato er en sød dessertvin, som er let boblende og typisk med et lavt alkoholindhold. Moscato dessertvin er især en god dessertvin til is eller frugter.

Crémant, Fransk muscat og Sauterne dessertvin er særligt kendte franske dessertvin, der bruges til diverse desserter.

Hvorfor bør du drikke dessertvin til desserten?

Hvis du vælger den rigtige dessertvin til din dessert, vil du få en fantastisk smagsoplevelse.

Hvilken dessertvin skal du vælge?

Som hovedregel skal dessertvinen være sødere end maden, du skænker den til. En dessert med meget frugt, kræver en frugtig og syrlig dessertvin som f.eks. Italienske dessertvin lavet på Moscato druen.

Hvilken dessertvin passer til chokolademousse?

Her skal du kigge efter dessertvine med mørke aromaer, som f.eks. Portvin.

Hvilken dessertvin skal du have til is?

En rigtig god dessertvin til is vil være en kølig Portvin eller en boblende Moscato dessertvin. Serverer du chokolade sammen med isen, vil LBV portvin passe bedst.

Kan du drikke dessertvin til andet end desserter?

Dessertvin kan også drikkes til patéer, oste, charcuteri og Foie Gras.

Hvor lang tid kan dessertvin holde sig?

Det kommer an på hvilken dessertvin, der er tale om. Uåbnede søde dessertvine og portvin kan ofte holde sig længere end 3-5 år.

Ved hvilken temperatur skal dessertvin serveres?

Generelt ved 12 – 15°. Stil den gerne på gulvet i stuen, væk fra radiatorer og andre varmekilder.

Hvilke glas bør du drikke dessertvin af?

Et mindre hvidvinsglas vil være det bedste at drikke dessertvin af.

Hvor mange glas er der i en flaske dessertvin?

Ca. 15 glas i en 70cl flaske, hvis du bruger mindre hvidvinsglas.

Nu håber vi, at du er blevet klogere på dessertvin og nemmere kan finde din favorit i vores kæmpe udvalg. Du kan i hvert fald altid finde dessertvin på tilbud – og så er der selvfølgelig også prisgaranti.