Om produktet
Fra Beaulieu i Layon vokser 30 år gamle stokke på Chenin Blanc i kalk- på skiferholdige marker, der står bag tilblivelsen af denne ædle, halvsøde 'Patrimoine'. Druerne er høstet sent, og de som ligger i de fugtigste, mest tågeomsvøbte områder tættest på Loire-flodens løb angribes årligt af eftertragtet Botrytis Cinerea eller 'ædelråd', der medfører en udtørring af druerne og i denne proces en berigelse af aromaen samt forøgelse af sukkerkoncentrationen og smagsintensiteten. I kælderen er vinen lagret 6 måneder i små og store egetræsfade indtil aftapning og frigivelse i sommeren 2018.
Sukkerniveauet i den færdige vin ligger på 76 g/l, og vinens aromaprofil er følgeligt enormt kompleks, koncentreret og balanceret med noter af citrusfrugter, abrikoser, mango, pomerans, trøffel og kardemomme. På tungen udviser den endvidere en olieret fedme og en mærkbar men ikke altdominerende sødme, som balanceres helt efter bogen af samtidigt ranke syre og dens opkvikkende præg på den lange og frugtfyldte eftersmag.
Soucherie Patrimoine er intet mindre end et storslået match, når det kommer til lagrede oste, frisk frugt eller alene som et sødmefuldt indslag efter middagen eller på terrassen. Servér ved 8-10 grader nu eller inden for de næste 15 år.