Tollot-Beaut, Beaune Clos du Roi 2021

679.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Tollot-Beaut, Beaune Clos du Roi 2021

category label Bland 6 - Spar 10%

Tollot-Beaut, Beaune Clos du Roi 2021

Om produktet

Intensitet, koncentration og saftighed fra én af de mest berygtede 1. Cru’s i Beaune. Tollot-Beaut’s ”Clos du Roi” er i særdeleshed en af producentens største og mest kraftfulde vine.

Duften er uhyre aromatisk og lettere underskovskrydret, med noter af mørkerøde kirsebær, vilde brombær, bitre urter og vådt efterårsløv, kærtegnet af perfekt doserede fadtoner og et strejf af friske skovsvampe. Dyb, mørkfrugtet og mellemfyldig på tungen, komplementeret af en fløjlsagtig tekstur og en opfriskende syre. En kompleks, smidig og længelevende finale, sætter det sidste penselstrøg på denne ungdommeligt-smukke ”Clos du Roi”.

”Clos du Roi” er en muromkranset vinmark på blot 13 hektar, placeret i den nordlige ende af kommunen. Vinene fra denne side tenderer til at være en anelse friskere og mere ”kølige” i stilen, sammenlignet med dem fra syd. Begunstiget af en perfekt syd/syd-østvendt eksponering, samt en veldrænet kalkstensholdig jordbund, er dette uden tvivl ét af appellationens bedste terroirs. Her ejer Tollot-Beaut op til mere end 40 år gamle vinstokke, hvorfra alle druer håndhøstes og afstilkes 100%. Vinen lagrer i en længere periode på 228 liters egetræsfade, heraf 50% nye.

Bonus: Navnet ”Clos du Roi” (kongens ”Clos”) refererer til Kong Ludwig d. XI som tilegnede sig vinmarken i slutningen af det 15. århundrede.

Serveringsforslag

Lyst kød
Mild ost
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.