5.0
af 2 anmeldelser

Matthiasson, Chardonnay Linda Vista Vineyard 2018

Spar 11%
Ved 6 stk. 389.00 kr.
Ved 1 stk. 439.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 2 anmeldelser

Matthiasson, Chardonnay Linda Vista Vineyard 2018

5.0
af 2 anmeldelser

Matthiasson, Chardonnay Linda Vista Vineyard 2018

Om produktet

Chardonnay er ifølge Steve en af de sværeste druer I Californien: Det handler om balance mellem umodenhed og overmodenhed i druerne,

Linda Vista Vineyard er beliggende i det vestlige Oak Knoll, et af de klassiske steder for chardonnay i Californien.
Det var chardonnay fra naboen, der vandt ’Paris Tasting’ i 1976, hvor Californien for første men ikke sidste gang satte de traditionsbundne franskmænd til vægs.

Heller ikke hos Matthiasson overlades noget til tilfældighederne: Linda Vista Vineyard høstes af intet mindre end fem omgange, hvoraf første badge bidrager med syre, stringens og mineralitet og de sidst høstede med fylde, krop og en kæmpe kompleksitet.

I vinhuset presses så de drueklaser, saften gæres ved det naturlige gær og lagres så i neutrale, gamle egetræsfade.
Her omrøres ca. halvdelen af fadene med jævne mellemrum (battonage), mens ca. 40% af fadene gennemgår malolaktisk gæring uden filtrering ved aftapning.

Er man til smørfed, vanilledrevet chardonnay, er dette ikke det ideelle valg: Matthiasson Chardonnay handler om renhed, friskhed og moderat alkohol - en vin, der smager af, hvor den gror, og ikke hvordan den er blevet behandlet kælderen.

Den underspillede duft afslører på den baggrund nuancer af bl.a. grønne æbler, melon, honning, fersken og appelsinskal, mens smagen handler om renhed og den silkebløde struktur.
Den fine syre gør vinen læskende og elegant, og den ene tår afløser den anden, indtil bunden af flasken desværre alt for hurtigt viser sit drilske ansigt.

Konklusion: Dette er en ekstremt alsidig vin, der vil være fantastisk med f.eks. gratinerede østers, stegt kylling, skindstegt fisk og helt faste oste.

Vi anbefaler at åbne den en halv til en hel time før servering, helst ved 10-12 grader.

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Skaldyr

Anmeldelser

5.0 af 2 anmeldelser

Anbefalinger

Orange vine

Fed & fyldig
Vine med en blød og cremet mundfølelse og overdådig stil, hvor syren er lav og friskheden sekundær. Fed, cremet, vulgær, tropisk og moden i stilen. Server vinene til fiske- og fjerkræretter med fløde/smørbaserede saucer. Orange vine kommer typisk fra vinområder med meget sol og varme.
Aromaer Ananas, mango, banan, ferskner, mandariner, gule æbler, citroner, majs, vanilje, kokos, smør og yoghurt.
Vinområder Californien, Australien, Syditalien og Spanien.
Druer & typer Chardonnay, Malvasia og Viognier.