Om produktet
Moscatel La Causa er i den tørre stil (ca. 1,9 g.restsukker/l.) og laves på sorten Muscat of Alexandria. Druerne hentes primært hos José Ruiz, som overtog familiens vinmarker efter sin far og som i dag producerer nogle af de bedste Muscat-druer i området.
En mindre andel kommer fra Ernestorina González i Magdalena Alto, som efter sin mands død har overtaget vinmarkerne med ældgamle vinstokke. I dag dyrker hun fremragende Pais, Cinsault og ikke mindst Muscat druer.Efter en klassisk afstilkning og en let masning gennemgår druerne en skindmaceration i 5 dage, for at fremme farve, duft og smagsekstrakt. Derefter bliver druerne presset og mosten gennemgår en kølig gæring (16 til 18°C) på ståltanke. Vinen modner i 12 måneder 'sur lie' (med eget bundfald) på samme type ståltanke inden aftapning.Moscatel La Causa har en flot, gylden farve og en meget aromatisk duft med nuancer af akacia- og lindeblomst, citrus og en smule honning. Smagen er frisk, tør og med en flot harmoni mellem de eksotiske toner og den sarte, appetitgivende sprødhed, som vil gør vinen fantastisk som aperitif. Ellers er den lige som født til skaldyr og fisk, gerne som suppe, pasta- eller risretter, til sushi eller asiatiskinspirerede retter.