4.0
af 1 anmeldelser

Domaine Michelot, Puligny-Montrachet 2021

Spar 15%
Ved 2 stk. 807.50 kr.
Ved 1 stk. 950.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Domaine Michelot, Puligny-Montrachet 2021

4.0
af 1 anmeldelser

Domaine Michelot, Puligny-Montrachet 2021

Vores vurdering

En dejlig Puligny-Montrachet som efter lidt tid i glasset åbner op for jasmin, hvide ferskner, fennikel, mynte og moden citrus som danser rundt med elegante noter af vanilje, smør og hasselnødder såvel i duften som smagen. Krydret med en generøs cremet tekstur, der bliver perspektiveret af en læskende salt mineralitet til sidst. 

Om produktet

Den unge Nicolas Mestre, der nu har taget helt over efter faderen Jean-Francois i noget der ligner et lykkeligt generationsskifte, er nu for alvor begyndt at sætte sit præg på vinene fra Domaine Michelot. Ikke noget revolutionerne, men en stille insisteren på terroir frem for fad hvor samtlige vine nu uanset prestigeniveau modelleres nu efter den næsten sammen skabelon, hvor målet er at få frugt og mineralitet til at stråle, med den dejlige sidegevinst at diversiteten mellem de forskellige vine bliver accentueret. Det har været fascinerende at få lov til at følge på sidelinjen, og det er så meget i tidsånden at den tid, hvor Domaine Michelot fik lov til at gemme sig bag de lidt mere hypede navne i Meursault, nu er forbi.

Her er det Michelots Puligny-Montrachet funderet på frugt fra en lille parcel lige nedenfor 1. Cru Les Perrières og frugt fra et lidt større parcel med gamle vinstokke midt inde i 1. Cru Les Clavoillons, som Domaine Leflaive har gjort verdensberømt.

Der bliver pløjet og plantet græs omkring de 40-65 år gamle vinstokke for at tvinge rødderne til at søge længere nedad efter næring og mineralitet og nok så vigtigt for at spare på anvendelse af herbicider, insekticider og fungicider. Høsten manuel med en soignering af drueklaserne allerede i vinmarken, hvorefter de transporteres i specialdesignede rustfri stål kar den korte vej til vinkælderen. Her lander de hele klaser efter endnu en soignering parcel for parcel i den pneumatiske presse, hvor de forsigtigt presses til en most, der får lov til at sætte sig (bundfælde) i et par døgn inden den fyldes på små rustfri ståltanke og forvandles til vin uden fremmede gærstammer.

Derefter følger 16 måneders modning, og for 5. år er regimet, som ellers dikterede 70% i små 228 liters fade (10% nye) og de resterende 30% i 500 liters demi-muids (50% nye), under revision, idet Nicolas Mestre mener, at den traditionelle fadlagring sætter et lidt for stort præg på vinene. Inspireret af blandt andre ikonet Fabien Duperray fra Domaine Jules Desjourneys i Beaujolais har han derfor investeret i et mindre batteri af keramiske tanke, ægformede "Grès" og glasballoner, som nu i forskellige kombinationer har overtaget 15-25% af modningen samtidig med at andelen af små fade er reduceret til 40%. Uanset fordelingen mellem de forskellige beholdere er den endelige cuvée sammenstukket i en lille ståltank og tappet på flaske i januar 2023.

En dejlig Puligny-Montrachet som efter lidt tid i glasset åbner op for jasmin, hvide ferskner, fennikel, mynte og moden citrus som danser rundt med elegante noter af vanilje, smør og hasselnødder såvel i duften som smagen. Krydret med en generøs cremet tekstur, der bliver perspektiveret af en læskende salt mineralitet til sidst. 

En fornem ledsager til en lang række klassiske serveringer med fisk og skaldyr. Prøv den for eksempel sammen med en råstegt hummer med sølvbeder, sådan som den er blevet serveret på den legendariske restaurant Tiger Lee på Old Brompton Road i London i en menneskealder.

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Skaldyr

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).