4.0
af 1 anmeldelser

David Regnier, Grolleau 2021

149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

David Regnier, Grolleau 2021

4.0
af 1 anmeldelser

David Regnier, Grolleau 2021

Krop Let
Tannin Medium
Syre Høj
Stil Tør

Smagsnoter

Rød frugt
Andre krydderier
Animalsk

Om produktet

Vi er beliggende i det fantastiske Anjou-område i Loire, Frankrig. Her har vi en saftig og frugtig rødvin. Loire er et utroligt alsidigt sted at lave vin, hvilket er med til at gøre området utroligt unikt! Hos David Regnier arbejder man med en forholdsvis leret jord, som er med til at give vinen en charmerende dybde og frugt.

Vi har at gøre med en medium funky rødvin lavet på 100% Grolleau, som for mange er en ukendt drue. Men ikke desto mindre en yderst velbrugt drue i Anjou-området. Det er sjældent, du kommer til at drikke Grolleau! Og Grolleau er faktisk også en drue, der ikke har haft en særlig stor fortid. Men der sker ting med druen, og vi spår en meget lys fremtid for den!

Grolleau '21 er en rigtig landvin. Den er rustik, tanninholdig, blodig og rå. Klare noter af skovjordbær, modne hindbær og et strejf af ribs for det bitre element. Ellers bare den våde og fugtige jord, kombineret med Grolleau-druens egenskaber, hvor den fløjlsbløde frugt øger saftigheden.

Denne vin bør hverken luftes eller åbnes på forhånd. Denne vin er lavet til at blive åbnet og hældt i glasset og ned i halsen med det samme. Gerne i store slurke! Grolleau'21 bør ideelt set serveres ved omkring 10-15 grader. Vi går ind for, at rødvin også skal serveres afkølet. Det fremmer frugten og saftigheden.

Mad i kombination
Vi har at gøre med en rigtig bonderødvin, som derfor også kræver en landgryderet. Cassoulet, boeuf bourgignon eller lignende vil passe godt til denne vinmatch.

Smagsnoter

Rød frugt
Andre krydderier
Animalsk

Fakta

Krop:
Let
Tannin:
Medium
Stil:
Tør
Syre:
Høj
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Anjou
Årgang:
2021
Dyrkning:
Naturvin
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
12,00
Proptype:
Kork
Serveres ved:
12-15°C
Serveres til:

Serveringsforslag

Simreretter

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.