Valpolicella Ripasso – Også kendt som Amarones lillebror.
Er du vild med intense og kraftige vine fra Veneto og Valpolicella? Men synes du måske Amarone er lige lidt for kraftigt? Så prøv en Ripasso vin i stedet!
Her kan du udforske vores store udvalg af Ripasso rødvin med prisgaranti og du kan altid finde Ripasso på tilbud!
Valpolicella Ripasso laves (som navnet antyder) i Valpolicella ligesom Amarone. Faktisk laves Ripasso vin ved at lave en andengæring på drueskallerne fra en Amarone produktion. På den måde omdannes en ung vin hurtigt, således den får krop, saft og kraft på en billig måde. Det er derfor du ofte får god vin til pengene, når du køber en Ripasso rødvin.
Desværre så udnyttes navnet, ligesom all0e andre ting der er populært - der findes derfor en masse Valpolicella Ripasso på hylderne rundt omkring, hvor prisen er alt for høj, da kvaliteten er ringe. Hos Vildmedvin gør vi en dyd ud af at finde højkvalitets Valpolicella Ripasso men stadig til en rigtig god pris.
Ripasso vin er mildere end en Amarone, hvilket gør det lettere at kombinere Ripasso med mad.
Udforsk vores store udvalg af Valpolicella Ripasso vin og find din egen favorit. Måske er din foretrukne Ripasso på tilbud?
Valpolicella Ripasso er en italiensk rødvin fremstillet af de traditionelle druesorter fra Valpolicella. Navnet betyder "genpresset" og henviser til den proces, hvor der udvindes mere saft fra skallerne af delvist tørrede druer.
Valpolicella Ripasso produceres i Veneto-regionen i det nordøstlige Italien, hvor den er blevet fremstillet siden begyndelsen af det 19. århundrede ved at blande blå druer fra Valpolicella DOCG-zonen med yderligere druer fra den nærliggende Bardolino DOCG-zone. På denne måde er producenterne i stand til at lave en mere fyldig vin, end de ellers ville få lov til at producere under deres DOCG-betegnelse.
Ripasso fremstilles af de delvis tørrede druer som opnår anden gæring sammen med druekvaset fra Amarone-vinproduktionen og lagre den på egetræsfade i mindst to år. Hvis vinen har lagret i længere end tre år, kan den markeres 'Superiore'.
Amarone og Ripasso er to forskellige typer af Valpolicella-vine, der kommer fra Veneto-regionen i Italien. De er begge lavet af den samme druesort, Corvina, men de er meget forskellige i stil og smag.
De druer, der anvendes til Valpolicella Ripasso-vine, kommer udelukkende fra vinmarker i provinserne Verona, Vicenza og Padova i Veneto-regionen. Den vigtigste druesort i denne region er Corvina, som tegner sig for omkring 90 % af alle druer, der dyrkes i regionen. Andre sorter omfatter Rondinella, Molinara og Oseleta.
Ripasso vine kan serveres efter middagen eller som ledsager til de fleste kødretter. Vinen passer dog ikke godt sammen med ost eller dessert, da de er for søde til disse retter.