Valpolicella - Hjemstavn for Amarone og Ripasso!
Er du vild med intense og kraftige vine? Så er Valpolicella vin lige noget for dig!
Valpolicella er som sagt området hvor fra de to kendte vintyper Amarone og Ripasso kommer fra. Selv om de kommer fra samme område er der stadig store forskelle.
Amarone della Valpolicella er lavet på Appasimento metoden, hvilket betyder at druerne er tørrede inden saftens presses ud af dem. Når druerne så efterfølgende presses, kommer der ikke så meget saft ud af dem. Men det gør Amarone della Valpolicella til en meget kraftig, sødmefuld, men tør vin.
Valpolicella Ripasso laves så på ’resterne’ fra Amarone. Når man er færdig med produktionen af Amarone står man tilbage med druekvasen. Valpolicella Ripasso laves helt enkelt ved at hælde en ung og frisk rødvin gennem druekvaset. Det skaber derved en langt lettere og ung vin.
Valpolicella Ripasso kaldes derfor blandt nogle en Mini-amarone, og smagen ligner da også en lille smule, men er stadig noget anderledes i forhold til intensitet, frugt og særligt den høje alkohol.
Man laver selvfølgelig også andre slags vin i Valpolicella end blot Ripasso og Amarone. Disse kaldes ofte blot Valpolicella, Valpolicella Superiore eller Valpolicella Classico.
Udforsk vores store udvalg af Valpolicella vin og find din egen favorit!