Om produktet
Vinen er lavet på 80% Corvina, 15% Rondinella og 5% Molinara fra udvalgte vinmarker beliggende i 150-300 meter over havets overflade, på sydvendte skråninger i Valpolicella.
Druerne udvælges og plukkes i hånden i oktober. Druerne presses og afstilkes og gennemgår 10 dages maceration. Til februer det følgende år refermenteres vinen ("Ripasso") på resterne fra fremstillingen af Amarone. De tørrer druer giver vinen sin karakteristiske søde udtryk af tørret frugt. Herefter lagres vinen på små fade af fransk og amerikansk eg i 12-18 måneder. Intens rubinrød i glasset med lyse reflekser. Duften er intens med noter af røde bær, blommer og lette ristede noter.
Smagen er dyb og rund med modne tanniner og noter af kirsebær, blommer, svesker, toast og lakrids. En flot og kompleks vin med en bemærkelsesværdig struktur og elegance, der slutter i en lang eftersmag, perfekt til retter såsom grill, gryderetter, kødretter, svamperisotto mm.