Om produktet
Denne sprøde og seriøst saftige Chablis er af den slags, der giver dig mod på mere og som både gør dig frisk i smag og sind
Vinen er - som det nu engang kræves, når der står Chablis på etiketten - lavet på 100% Chardonnay, der i dette tilfælde dyrkes på syd- og sydvestvendte skråninger rige på kimmeridge-ler. I kælderen er druerne presset og vinen gæret på ståltanke, hvor den er blevet liggende 'sur-lie' med gærresterne i 8-10 måneder inden aftapning.
Resultatet er som nævnt klassisk og således også lækkert med duft af hvide ferskner, friskpressede citroner, bergamotte, grønne æbler og regnvåde kalksten.
I munden er smagen frisk og sprød med en let skjult krop, der ikke desto mindre foranlediger rigdom og smag side om side med den sitrende mineralske syre i en forholdsvis lang og super ærlig, ren afslutning.
Vi foreslår at nyde Michelet Chablis ved 7-9 grader indenfor 5 år fra høståret, hvor den eksempelvis kan få følgeskab af stenbiderrogn, kolde skaldyrskanapeer, dampet hvid fisk og salater samt som hyggevin i dit eget eller andres upåklagelige selskab.