FANGST er navnet på en lille virksomhed som er forankret i nordisk natur og madkultur.
Fangst mission er at lave velsmagende måltider og snacks fra det, vi fanger, høster og jager. I vand, marker og skove. Med respekt for naturen og gastronomisk håndværk. Bevaret og klar til servering.
Fangst er inspireret af de forhistoriske ‘fisker-jæger-samler’-folk, der levede af naturens gaver. Det var helt sikkert et hårdt liv med perioder med sult og bekymringer om næste måltid. Så vi er glade for at leve i en tid med masser af mad og komfort (for de fleste af os). Og vi anerkender, at bæredygtigt landbrug er nødvendigt for at supplere maden fra det vilde.
Men i menneskets stræben efter at befri os selv fra de hårde livsbetingelser i det vilde, har vi måske mistet noget. Vi har lært at dyrke næsten hver en tomme af Jorden effektivt for at lave mad, der ikke altid er sundt for os. Mange af os lever travle liv med hurtige måltider, og på vejen har vi mistet forbindelsen til og respekten for naturen.
Lad os tage et par skridt tilbage. Spise mere af de enkle fødevarer, som naturen tilbyder, og mindre af de stærkt forarbejdede fødevarer. Mere fisk og planter, og mindre kød. Og lad os tage os tid til at dele et godt måltid uden stress. Rundt om pejsen eller middagsbordet.
Dette er Fangst bidrag til måltidet:
FANGST er fangst af fisk og skaldyr fra de nordlige vande. Bevaret på dåse.
HØST er høst af planter, lavet til økologiske spreads, mayonnaiser, pickles og knækbrød.
Velbekomme!