Om produktet
Josmeyers Gewurztraminer Vendange Tardive er lavet af håndplukkede druer, hvor hele klasen er presset meget langsomt og skånsomt i pneumatiske presser over 5-8 timer for at give en ren most og en gavnlig mængde hudkontakt. Efterfølgende overført til termoregulerede rustfri ståltanke begynder saften derefter en naturlig gæring med kun sin egen naturlige gær, som varede i en måned. Gæringen er oprindeligt temperaturstyret, men får til sidst lov til at fortsætte i sit eget tempo for at give vinen mulighed for at udvikle sin egen karakter og kompleksitet. Vinen stabiliseredes naturligt i rustfri ståltanke i vintersæsonen og blev efter en meget skånsom filtrering tappet på flaske i marts 2007 før sommerens varme for at bevare den naturlige kulsyre (en naturlig antioxidant). Malolaktisk gæring undgås altid hos Josmeyer og ingen kaptalisering finder sted.
En vin med intense aromaer og kompleksitet, som byder på en meget mineralsk smag med en dyb finesse og en bemærkelsesværdig renhed. Blødheden er allerede smeltet og den lange finish kommer med aromaer af honning og søde krydderier.