5.0
af 1 anmeldelser

Matthiasson, Napa Valley White 2015

498.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Matthiasson, Napa Valley White 2015

5.0
af 1 anmeldelser

Matthiasson, Napa Valley White 2015

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Om produktet

Napa Valley White består af ca. 50% Sauvignon Blanc, 25% Ribolla Gialla, 20% Semillon og 5% Tocai Friulano, men denne vin er meget mere end tal: Det er en vin, der er med til at vise, at californisk hvidvin er meget andet end fed chardonnay og tropisk Sauvignon Blanc.

 

Steve og Jill Matthiasson beskriver det bedst selv: "This wine is our conception of a mythical “ideal” wine… a California wine with a spiritual connection to Friuli, Italy, but also drawing inspiration from the great whites of the Loire, Burgundy, Graves, Alsace, the Rhone, old-school Napa and Sonoma… actually the list of great whites we are inspired by goes on and on, and it is all wrapped up in this wine. This wine is an attempt at getting at the core of what white wine is all about, the archetypal “white wine,” thus the name.”

 

De forskellige druetyper høstes seperat, og i vinhuset presses de hele drueklaser forsigtigt. Først efter gæring blandes de fire druer og lagres 10 måneder i franske egetræsfade (20 % nye, neutral toast).
Her foretages ingen malolaktisk gæring og ingen battonage.
Vinen er hverken filtreret eller klaret ved aftapning, og brugen af SO2 på et minimum, hvormed frugten fremstår på friskeste vis.

 

Sauvignon Blanc bidrager med frisk grøn frugt og citrus, ribolla gialla med nøddepræg og mineralitet, semillon med fylde og vægt og tocai friulano med et lille krydret præg.

Matthiasson White Blend er underspillet og kræver opmærksomhed, men den vinder på den lange bane og når flasken er tom….. så har man lyst til at åbne en ny.

Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.