Om produktet
Cuvée Les Becs Fins er altid den første Rhônevin, der bliver tappet hos Tardieu-Laurent, og det er derfor her, vi først mærker den nye årgangs puls.
Og i forbindelse med 2018 høsten har det været ekstra spændende fordi vi både har fået meldinger om en fantastisk høst og meldingerne om at det uregerlige klima i foråret og forsommeren forårsagede så mange problemer at vinbønderne simpelthen ikke havde vågne timer nok til at rette op på skaderne.
Michel Tardieu fortæller da også at selvom fint vejr op til og under høsten rettede op på meget så har de i 2018 måttet ekstra selektive på deres tourné rundt til de mange samarbejdes partnere som leverer frugten til de vine som efterfølgende modnes og tappes i Tardieu-Laurents kældre. Især Grenache har skrantet og Tardieu-Laurent har derfor måtte vælge om de ville skrue på drueblandingen så de fik lidt flere flasker at gøre godt med eller simpelthen producere mindre. Michel og Bastian Tardieu valgte det sidste, så i forhold til sidste år mangler der lige 12.000 flasker!
Her er således nok engang tale om 60% Grenache fra omkring 60 år gamle vinstokke og 40% Syrah fra omkring 30 år gamle vinstokke fra forskellige parceller vest for Châteauneuf-du-Pape. Alle stilke fjernes forud for gæringen, som efterfølgende sker uden tilsætning af fremmede gærstammer i beton hvor vinen også modner 10 måneder inden den tappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
En herlig Rhône med masser af charmerende og præcis frugt funderet på brombær, blåbær og friske garrigue-lignende urter, der samler sig til en fyldig og saftig oplevelse i munden, hvor silkeagtige tanniner leder frem mod en dejlig forfriskende finale.
Her er power nok til at vinen villigt leger med både når der bliver skruet op for krydderierne og fedtmarmoreringerne. Prøv den for eksempel til saftige salte skiver af ovnbagt kølle af marsklam med spæde friterede grøntsager og dildsky.