4.0
af 1 anmeldelser

Maison Moillard-Grivot, Pommard Les Grands Epenots 1. Cru 2015

695.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Maison Moillard-Grivot, Pommard Les Grands Epenots 1. Cru 2015

4.0
af 1 anmeldelser

Maison Moillard-Grivot, Pommard Les Grands Epenots 1. Cru 2015

Om produktet

Denne Premier cru fra Les Epenots, der grænser op til Beaune appellationen, var imidlertid allerede i fadene, da Serge og Baptiste kom til, og deres væsentligste bidrag til vinen har været en mindre frasortering af de mindst interessante fade, da den endelige cuvée skulle sammenstikkes. Der er tale om frugt fra 3 vinbønder, som alle har deres rækker med vinstokke på den centrale del af Les Epenots også kaldet Les Grands Epenots. Der er tale om traditionel vinfremstilling hvor alle stilke fjernes og hvor druerne knuses inden de chaptaliseres og forvandles til vin med daglige omrøringer og overpumpninger i thermoregulerede tanke, og vinen er modnet 16 måneder i Bourgogne fade (60% nye) frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.

Resultatet er blevet en dejlig Premier Cru, som i 2015-årgangen står pænt i flokken af berømte vinhuse, der markedsfører vine fra Les Epenots. Det fornemmes, at man har efterstræbt et udtryk, som byder ind med positive oplevelser relativt tidlig, men der er også fasthed og syre nok til stede til, at vinen vil udvikle sig hen imod større subtilitet flere år endnu

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Fuglevildt

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser
God vin
Bjarne K.
11/20/2022

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.