Om produktet
Selvom det er rødvinene fra Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin med de 2 Premier Crus "Les Beaux Bruns" og "Clos Prieur" i spidsen, der er hovedretten hos Thierry Mortet, så er det bestemt også værd at smage hans hvide Bourgogne “Les Terroirs de Daix” og så denne autentiske og på ingen måde overgjorte Marsannay, der nu far fået det økologiske certifikat tilbage.
Der er tale om frugt fra bare 0,2 ha. på en næringsfattig kalkrig skråning i den sydlige del af appellationen lige uden for Couchey, hvor der høstes med en soignering af drueklaserne allerede oppe på skråningen, inden klaserne lægges i plastikkasser og køres ned til vingården på bagsmækken af Thierry Mortets lille Van.
Her væltes frugten ud på et transportbånd, hvor der sker endnu en soignering, inden de hele drueklaser når frem til pressen. Den frit løbende most får lov til at sætte sig natten over inden den fyldes i en lille gæringstank hvor gæringen starter uden hjælp fremmede gærstammer. Efterfølgende fyldes vinen på brugte fade og 11 måneder senere sammenstikkes endelige cuvée, som efter en klaring med Bentonit og en let filtrering med Kiselgur tappes på flaske.