Om produktet
Den unge Nicolas Mestre, der nu har taget helt over efter faderen Jean-Francois i noget der ligner et lykkeligt generationsskifte, er nu for alvor begyndt at sætte sit præg på vinene fra Domaine Michelot. Ikke noget revolutionerne, men en stille insisteren på terroir frem for fad hvor samtlige vine nu uanset prestigeniveau modelleres nu efter den næsten sammen skabelon, hvor målet er at få frugt og mineralitet til at stråle, med den dejlige sidegevinst at diversiteten mellem de forskellige vine bliver accentueret. Det har været fascinerende at få lov til at følge på sidelinjen, og det er så meget i tidsånden at den tid, hvor Domaine Michelot fik lov til at gemme sig bag de lidt mere hypede navne i Meursault, nu er forbi.
Domaine Michelot producerer efterhånden hele 8 forskellige vine funderet på frugt fra familiens parceller på de forskellige Lieu-Dits i den brede Appellation Meursault Villages, og de udviser en så spændende diversitet at vi ofte har haft svært ved at beslutte hvilke vi skulle vælge. Det problem har den eksploderende efterspørgsel imidlertid løst og vi er nu på en stram allokation hvor vi bukker og takker for det vi får. En af ”vores” vine er dette sammenstik fra 3 små parceller på den syd-sødøstvendte Lieu-Dit Grands Charrons, som ligger på den samme bløde højderyg som Genevrières, Puruzsot og Les Gouttes d'Or og som, alle med forstand på den slags mener, kandiderer til forfremmelse til 1. Cru ved næste revision af hierarkiet i Meursault.
Høsten er manuel med en soignering af drueklaserne allerede i vinmarken, hvorefter de transporteres i specialdesignede rustfri stål kar de 500 meter frem til vinkælderen. Her lander de hele klaser efter endnu en soignering parcel for parcel i den pneumatiske presse, hvor de forsigtigt presses til en most, der får lov til at sætte sig (bundfælde) i et par døgn inden den fyldes på små rustfri ståltanke og forvandles til vin uden fremmede gærstammer.
Derefter følger 16 måneders modning, og for 4. år er regimet, som ellers dikterede 70% i små 228 liters fade (10% nye) og de resterende 30% i 500 liters demi-muids (50% nye), under revision, idet Nicolas Mestre mener, at den traditionelle fadlagring sætter et lidt for stort præg på vinene. Inspireret af blandt andre ikonet Fabien Duperray fra Domaine Jules Desjourneys i Beaujolais har han derfor investeret i et mindre batteri af keramiske tanke, ægformede "Grès" og glasballoner, som nu i forskellige kombinationer har overtaget 15-25% af modningen samtidig med at andelen af små fade er reduceret til 40%. Uanset fordelingen mellem de forskellige beholdere er den endelige cuvée sammenstukket i en lille ståltank og tappet på flaske i det tidlige forår 2022.