Om produktet
Selvom Michelot efterhånden producerer 5 forskellige vine fra specifikke Lieu-Dits i Meursault fastholder familien at denne generiske Meursault er den centrale vin i flokken fordi man her får lov til at udfolde blandingens ædle kunst og demonstrere at frugten fra forskellige terroirs kan komplimentere hinanden på en sådan måde at den endelige cuvée bliver mere overdådig end de vine den er sammenstukket af.
Der er tale om frugt fra de 5 Lieu-Dits Narvaux, Casse-Têtes, Grands Charrons, Sous la Velle, Limozin, der ligger i en halvcirkel fra klokken 12 til klokken 19 omkring de 3 Premier Cru marker Genevrières, Poruzot og Les Gouttes d'Or, og Nicolas Mestre beretter, at det er de vidt forskellige jordbundsforhold som bibringer vinen en særlig subtil finesse.
Høsten er manuel med en soignering af drueklaserne allerede ude blandt vinstokkene, hvorefter frugten transporteres til La Cuverie i specialdesignede rustfri stål kar. Her bliver klaserne gennemgået nok engang inden de hele klaser går direkte i de pneumatiske presser. Herefter får den frit løbende most lov til at bundfælde sig koldt i 12-18 timer inden den fyldes på nye og brugte fade, hvor gæringen går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. Vinen modner efterfølgende 10 måneder i fadene inden den endelige cuvée sammenstikkes i rustfrit stål, og efter yderligere 5-6 måneders hvile og en let filtrering tappes vinen på flaske.