Om produktet
"Les Crais" er fremstillet på Chardonnay, nøje udvalgt af Domaine Gauffroy fra næsten 30 år gamle vinstokke, der vokser på det kalkstensrige terroir i Les Crais. Dette område ligger i de højtliggende bakker over Côtes de Beaune, kendt for sine prestigefyldte hvidvine.
Vinfremstillingen finder sted i familiens egen kælder i Meursault, hvor vinen lagres i 12 måneder. Denne modningsproces sker på 228-liters burgundiske egetræsfade, hvoraf 15% er nye, hvilket tilfører subtile noter af toasted eg. Med omrøring af gærresterne udvikler vinen en dybde og kompleksitet, der fremhæver områdets karakter og giver en harmonisk, struktureret bourgogne med elegance, finesse og det perfekte forhold mellem, frugt, fadpræg, syre og krop.
"Les Crais" kan på mange måder sammenlignes med sin søster "Sous La velle" og besidder mange af de samme kvaliteter, dog har "Les Crais" marginalt mere syre.