4.0
af 1 anmeldelser

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Bourgogne Blanc 'Les Crais' 2023

299.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Bourgogne Blanc 'Les Crais' 2023

category label Nyhed
placeholder image
4.0
af 1 anmeldelser

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Bourgogne Blanc 'Les Crais' 2023

Vores vurdering

"Les Crais" er en sublim Chardonnay fra Domaine Gauffroy, skabt med druer fra næsten 30 år gamle vinstokke på det kalkstensrige terroir i Les Crais, højt over Côtes de Beaune. Lagret 12 måneder på 228-liters egetræsfade, hvoraf 15% er nye, udvikler vinen dybde og kompleksitet gennem omrøring af gærresterne. Den byder på et harmonisk samspil mellem frugt, syre og subtile fadnoter af toasted eg, og giver en bourgogne, der udstråler elegance og finesse. 

Om produktet

"Les Crais" er fremstillet på Chardonnay, nøje udvalgt af Domaine Gauffroy fra næsten 30 år gamle vinstokke, der vokser på det kalkstensrige terroir i Les Crais. Dette område ligger i de højtliggende bakker over Côtes de Beaune, kendt for sine prestigefyldte hvidvine.

Vinfremstillingen finder sted i familiens egen kælder i Meursault, hvor vinen lagres i 12 måneder. Denne modningsproces sker på 228-liters burgundiske egetræsfade, hvoraf 15% er nye, hvilket tilfører subtile noter af toasted eg. Med omrøring af gærresterne udvikler vinen en dybde og kompleksitet, der fremhæver områdets karakter og giver en harmonisk, struktureret bourgogne med elegance, finesse og det perfekte forhold mellem, frugt, fadpræg, syre og krop.

"Les Crais" kan på mange måder sammenlignes med sin søster "Sous La velle" og besidder mange af de samme kvaliteter, dog har "Les Crais" marginalt mere syre.

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).