Om produktet
Jean-Pierre, Corinne og Eve Grossot har 14 ha. i den generiske Chablis-appellation, som bliver forvandlet til en vin, som år efter år fremhæves som en af de allerbedste af et enigt anmelderkorps. Det er derfor kun naturligt at forvente noget særligt fra familiens Premier Cru vine, og den gode historie er, at vinene indfrier alle fair forventninger, og så gør det jo heller ikke noget at de både er økologiske og nu dokumenteret veganske.
Godt 3 ha. har familien med små parceller på Premier Cru markerne Vaucoupin, Fourchaume, Côte de Troëmes, les Fourneaux og dertil kommer så et par små sydvendte parceller på til sammen 0,65 ha. på Premier Cru Mont de Milieu, som leverer frugten til denne vin. Der er tale om vinstokke plantet i begyndelsen af 1980’erne i den karakteristiske Kimmeridgian jord rig på kalkstens mergel med spor af fossiler i jordoverfladen.
Høsten er manuel med en soignering af klaserne både i vinmarken og henne på vingården, der ligger bare 500 meter fra Mont de Milieu. Alle stilke fjernes før druerne ryger op i den vandrette pneumatisk presse, hvor der kun presses til 60% for at undgå uønskede bitre elementer. Mosten får lov til at dekantere i op til et døgn forud for gæringen i den naturligt efterårskolde kælder der for en tredjedels vedkommende sker direkte i 1 til 5 gange brugte barrique og demi-muids og for de sidste to tredjedeles vedkommende i en lille rustfri ståltank. Begge steder arbejdes der uden fremmede gærstammer og begge steder gør man intet for at forhindre den malolaktiske gæring. Afhængig af årgangens beskaffenhed forenes vine fra fadene med vinen i tanken til den endelige cuvée efter 7 til 10 måneder og derpå følger yderligere måneder sur Lie frem mod en skånsom tangentiel (keramisk) filtrering og aftapningen på flaske i foråret