Domaine Corinne et Jean Pierre Grossot, Chablis 1. Cru Mont de Milieu 2021 Øko

Spar 27% Udløber: 5/31/2024
349.00 kr.
Før 475.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Corinne et Jean Pierre Grossot, Chablis 1. Cru Mont de Milieu 2021 Øko

category label Nyhed
category label Øko

Domaine Corinne et Jean Pierre Grossot, Chablis 1. Cru Mont de Milieu 2021 Øko

Vores vurdering

En meget intens næsten magtfuld Chablis, som uden det på nogen måde fornemmes som faneflugt leder tankerne i retning af fine take på Premier Cru markerne i Meursault. Kraftfuld og aromatisk med fersken, mirabeller og æbler og frem for alt fantastisk fast og fokuseret citrus, der går hånd i hånd med salt mineralitet fra start til slut.  

Om produktet

Jean-Pierre, Corinne og Eve Grossot har 14 ha. i den generiske Chablis-appellation, som bliver forvandlet til en vin, som år efter år fremhæves som en af de allerbedste af et enigt anmelderkorps. Det er derfor kun naturligt at forvente noget særligt fra familiens Premier Cru vine, og den gode historie er, at vinene indfrier alle fair forventninger, og så gør det jo heller ikke noget at de både er økologiske og nu dokumenteret veganske.

Godt 3 ha. har familien med små parceller på Premier Cru markerne Vaucoupin, Fourchaume, Côte de Troëmes, les Fourneaux og dertil kommer så et par små sydvendte parceller på til sammen 0,65 ha. på Premier Cru Mont de Milieu, som leverer frugten til denne vin. Der er tale om vinstokke plantet i begyndelsen af 1980’erne i den karakteristiske Kimmeridgian jord rig på kalkstens mergel med spor af fossiler i jordoverfladen.

Høsten er manuel med en soignering af klaserne både i vinmarken og henne på vingården, der ligger bare 500 meter fra Mont de Milieu. Alle stilke fjernes før druerne ryger op i den vandrette pneumatisk presse, hvor der kun presses til 60% for at undgå uønskede bitre elementer. Mosten får lov til at dekantere i op til et døgn forud for gæringen i den naturligt efterårskolde kælder der for en tredjedels vedkommende sker direkte i 1 til 5 gange brugte barrique og demi-muids og for de sidste to tredjedeles vedkommende i en lille rustfri ståltank. Begge steder arbejdes der uden fremmede gærstammer og begge steder gør man intet for at forhindre den malolaktiske gæring. Afhængig af årgangens beskaffenhed forenes vine fra fadene med vinen i tanken til den endelige cuvée efter 7 til 10 måneder og derpå følger yderligere måneder sur Lie frem mod en skånsom tangentiel (keramisk) filtrering og aftapningen på flaske i foråret 

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Skaldyr

Anbefalinger