Zind-Humbrecht, ZIND Chardonnay, Auxerrois 2022

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Zind-Humbrecht, ZIND Chardonnay, Auxerrois 2022

category label Øko
Point
92
James Suckling

Zind-Humbrecht, ZIND Chardonnay, Auxerrois 2022

Om produktet

"Zind" er en protest: Brugen af Chardonnay er forbudt i Alsace' appellationer bortset fra til Crémant, men Olivier Humbrecht vil lave sin vin, som den skal være! Det er formelt ikke en appellation Alsace, men alle, der har smagt, ved, hvad den kan: Intens frugt fra langsomt modnede Chardonnay (ca. 2/3) og liflig sprødhed fra Auxerrois (ca. 1/3), begge fra den kølige skråning bag Riquewihr, som sikrede syrebalancen i den varme sommer.

Vinen kommer normalt 100% fra Clos Windsbuhl, domænets "monopole" bag Riquewihr. Ialt 2,4 hektar på sydskråning af muslingekalk, limsten og lidt ler, der holder på fugtigheden. Mikro-klimaet er køligt p.g.a. højden og nærheden til skoven, så druernes modningstid på vinstokken er meget lang. Forholdene i Windsbuhl er perfekte til Chardonnay, men myndighederne tillader ikke druen i områdets appellationer, bortset fra Cremant. Derfor sælges denne formidable vin som bordvin under navnet ZIND.

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Vegetarretter
Hygge- & terrassevin

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).