Om produktet
Nik Weis’ Schiefer Riesling kan med rette betegnes som et best-buy. Vinen kommer fra nogle af Niks besiddelser ved Piesporter Goldtröpfchen i Mosel og Ockfener Bockstein i Saar. Vinstokkene, der er mellem 40 og 60 år gamle, vokser således i blå- og rødskiffer og bliver dermed en glimrende eksponent og bebuder for Mosels indsmigrende og spændstige mineralitet. Druerne til Schiefer Riesling håndhøstes så skånsomt som muligt og bringes til vineriet, hvor de presse blidt. Mosten hviler ved lave temperaturer, inden fermenteringen igangsættes udelukkende ved druernes naturligt forekommende gærceller. Dette valg er selvsagt for at bibeholde mest mulig af selve markernes unikke karakter og egentlige DNA. Vinen lagrer herefter med sit bundfald for at udvikle aroma- og smagskarakterer. Schiefer Riesling er imødekommende med noter af grønne æbler og citrusfrugter. I både duft er smag er der tillige en forfinet, underlæggende mineralitet og frugtsyre, der giver retning og struktur til det imponerende helhedsbillede. Det er en vin, hvor den ene slurk kalder på den næste.