Angelo GAJA er kongen af Barbaresco, måske af italiensk vin. Huset GAJA har været revolutionerende inden for vinproduktion i Piemonte og har for alvor sat Barbaresco på den internationale vinkort.
Hjørnestenen i GAJAs succesrige vine er produktion udelukkende fra sine egne vinmarker, et stærkt reduceret udbytte og en enestående opbevaring af tønder på tønder fra dets eget andelsselskab. Gaja laver "almindelig Barbaresco" og enfeltet Barbaresco's, Costa Russi, Sori Tildin og Sori San Lorenzo. I disse enkeltkornvine blander GAJA en lille mængde Barbera i vinen og bruger derfor muligvis ikke navnet Barbaresco, men hvad gør det, hvis du er større end appellen!
Angelo GAJA er især kendt for sine vine fra Piemonte, men da han ledte efter nye steder at producere vine af høj kvalitet, mindskede hans interesse for Toscana straks.
Gaja overtog først ejendommen Pieve Santa Restituta i 1994 med 16 ha. vingårde i Montalcino, hvor han nu producerer to Brunello-vine Rennina og Sugarille
Han søgte derefter vestkysten af Toscana, hvor han gik for at finde de samme jordforhold, der har gjort Sassicaia og Ornellaia berømte, og i området mellem Bolgheri og Castagneto Carducci i 1996 købte han en ejendom på 80 hektar. land, hvor han i øjeblikket producerer tre Super Tuscan Promis, Magari og Camarcanda.
Se vores lækre udvalg af Angelo GAJA nedenfor