Gaja, Conteisa Barolo 2014

2,299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Gaja, Conteisa Barolo 2014

Gaja, Conteisa Barolo 2014

Om produktet

Conteisa parcellen (6,08 Ha) blev købt af Angelo Gaja i 1995, som er en del af vinmarken Cerequio i La Morra kommunen i distriktet Barolo. Conteisa ligger i en højde af ca. 300 m. og vender mod syd. Navnet Conteisa betyder ”tvist” på italiensk og skyldes, at netop denne parcel i mange år var årsag til en tvist (løst i 1275!) mellem kommunerne Barolo og La Morra om tilhørsforholdet til disse kommuner.

Conteisa Barolo er lavet på 100% Nebbiolo. Det er Gajas ønolog Guido Rivella, som har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen af denne vin. Gæringen foretages i ståltanke. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen først modnet 24 mdr. på små fade (225 l.) og derefter i 12 mdr. på store klassiske træfade.

I Conteisa finder man alle dyder for Cerquios specielle ”terroir” med masser af karakter, intensitet og kompleksitet. I den intense og sødmefulde duft finder man nuancer af blommer, solbær, lakrids, tjære og krydderier. I smagen er vinen ligeledes meget sammensat med en god balance mellem styrke og finesse.

Det er en vin, som fortjener en iltning på karaffel, og her vil man opleve, at dybden og fedmen kommer mere frem i vinen. Conteisa Barolo vil egne sig fint til fuglevildt, til rådyr, til lammekød eller til en god ret med oksekød.

Serveringsforslag

Mørkt kød
Kraftig ost
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.