Gaja, Costa Russi Barbaresco 2015

4,999.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Gaja, Costa Russi Barbaresco 2015

Gaja, Costa Russi Barbaresco 2015

Vores vurdering

Det kom som en chok for de fleste, da Gaja fra og med årgang 1996 besluttede at etikettere Costa Russi (og 4 andre af hans Barbaresco og Barolo topvine) som Langhe Nebbiolo DOC og ikke som førhen som Barbaresco DOCG. Barbaresco – husets flagskib i mange år – var simpelthen ved at glide i baggrunden i forhold til vin fra topmarker som ”Costa Russi”, og det var Gaja ked af. Nu skulle husets ”almindelige” Barbaresco være den eneste vin i det fornemme DOCG selskab og på denne måde igen blive nr. 1 hos Gaja.

Med den nye årgang 2015 er Gaja nu igen tilbage ved det gamle og har for første gang i næsten 20 år igen Barbaresco navnet på Costa Russi. 2015 årgangen er således på mange måder en milepæl i den lange historie, som Gaja familien har, som pioneer i Piemonte.

Om produktet

Det kom som en chok for de fleste, da Gaja fra og med årgang 1996 besluttede at etikettere Costa Russi (og 4 andre af hans Barbaresco og Barolo topvine) som Langhe Nebbiolo DOC og ikke som førhen som Barbaresco DOCG. Barbaresco – husets flagskib i mange år – var simpelthen ved at glide i baggrunden i forhold til vin fra topmarker som ”Costa Russi”, og det var Gaja ked af. Nu skulle husets ”almindelige” Barbaresco være den eneste vin i det fornemme DOCG selskab og på denne måde igen blive nr. 1 hos Gaja.

Med den nye årgang 2015 er Gaja nu igen tilbage ved det gamle og har for første gang i næsten 20 år igen Barbaresco navnet på Costa Russi. 2015 årgangen er således på mange måder en milepæl i den lange historie, som Gaja familien har, som pioneer i Piemonte.

Serveringsforslag

Mørkt kød
Vildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.