Om produktet
Sito Moresco vinmarkerne blev overtaget af Angelo Gaja i 1978 og ligger i Pajore området ved landsbyen Treiso. Det er denne mark, som leverer de fleste druer til vinen (Nebbiolo og Merlot), mens Cabernet-druerne kommer fra Serralunga. Første produktionsår for Sito Moresco var i øvrigt 1991.
Vinen er lavet på en blanding, (som kan variere fra år til år), af normalt Nebbiolo (ca. 35%), Merlot (ca. 35%) og Cabernet (ca. 30%). Hver druesort er gæret for sig, og gæringen foregår i rustfrie ståltanke ved en temperatur på 25-27° i 2 uger. Efter endt malolaktisk gæring bliver vinene fra de forskellige druer sammenstukket, og vinen bliver lagret på 1-2 år gamle fade i 18 måneder. Efter aftapningen lagres Sito Moresco i yderligere 6 måneder. En 5-6 års yderligere modning på flaske er perfekt for vinens harmoni.
Sito Moresco er en meget spændende rødvin, mørk og brillant i farven. Man finder altid nuancer af kirsebær og røde frugter først i duften, og efter lidt iltning kommer rødvinens krydderier og mere maskulin karakter. Også i smagen er vinen først smigrende og umiddelbar men udvikler sig mod det mørke og det komplekse med iltningen. Sito Moresco er en saftig og kraftfuld vin og er samtidig i besiddelse af en god bærsødme, som giver vinene en dejlig harmonisk karakter og gør den meget charmerende.
Sito Moresco er meget anvendelig til stort set alle kødretter: lam, kalv og oksekød, men på grund af sin krydrede karakter er den ideel til vildt. Den har absolut krav på et stort glas.