Om produktet
Roman kan bedst lide sine Saar-vine når de holder ca. 12 % alkohol og 5-6 g. restsukker, men i enkelte årgange laver han nogle gange en smule kabinett, spätlese og auslese.
Siden 2015 er det blevet til en smule kabinett, fra udvalgte parceller på de stejle skråninger med særligt højt indhold af rød skifer. Alt hos Van Volxem dyrkes økologisk, enkelte steder er biodynamik indført. Som altid fra Van Volxem, så er vinen spontangæret, hvilket bl.a. er med til at give vinen en helt særlig energi og nerve. Meget aromatisk næse med nuancer af bl.a. grape, pærer, citrus, blomster og knuste sten. De 12 g. restsukker fornemmes blot som fylde og vægt i vinen, sødmen holdes fuldstændig i skak af en fantastisk vibrerende syre.
Vinen kan med fordel iltes 1-2 timer før servering og vil udvikle yderligere kompleksitet, de næste 8-10 år hvis den opbevares køligt og mørkt.