Om produktet
Vinmager Stéphane Cherrier sælger en god del af sin frugt til andre producenter og gemmer kun det bedste til sig selv. Dermed er selv denne "basis"-Sancerre på et utroligt højt niveau, hvor de mange timers kælen for stokkene i marken og vinen i vinhuset fremstår alt andet end forgæves. Vinen består af 100% håndhøstede druer fra Cherriers egne 15-30 år gamle Sauvignon Blanc-stokke ved landsbyen Verdigny. Straks efter ankomst til vinhuset er druerne blevet presset, og mosten har derpå gennemført sin gæring på naturligt gær med efterfølgende 6 måneders modning - begge dele i ståltanke for at undgå kontakt med ilt, hvormed druernes egen frugtige sprødhed bedst muligt følger med hele vejen over i den færdige vin.
I aromaen udmynter dette sig i indbydende noter af hvide blomster, æbler, pærer, citrusfrugter, nektariner og nyslået græs. Følelsen på tungen er let og livlig med et tydeligt mineralsk og flintet, kridt-agtigt præg, der også i eftersmagen fornemt komplimenterer de samme aromaer, som opleves i næsen.
Klassisk Sancerre som denne er intet mindre end en formidabel ledsager til kølige skaldyrs- eller fiskeforretter, sprøde salater med olie-eddike-dressing eller til blandede retter på frokostbordet. Vin anbefaler at servere den ved 7-9 grader inden for dens 4 første leveår.
5 stjerner Gastromand - årgang 2016: "Underspillet næse af fed fløde og grøftekant. Munden er flydende stikkelsbær og meget dejlig. Kom så, fjordrejer!"