Pascal Prunier-Bonheur, Saint Romain, La Combe Bazin 2022

449.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Pascal Prunier-Bonheur, Saint Romain, La Combe Bazin 2022

Pascal Prunier-Bonheur, Saint Romain, La Combe Bazin 2022

Krop Medium
Syre Høj
Stil Tør

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Fad

Om produktet

Saint Romain er måske ikke det mest kendt af Bourgognes områder - måske fordi den ikke ligger langs hovedvejen der løber fra Dijon og gennem perlerækken af landsbyer i Cote d’Or. Men det er synd, for her bliver der lavet value-for-money Chardonnay i ægte Bourgogne-stil, man smager at vi er i Meursault-land. Balance er noget af det vigtigste i vin - og i særdeleshed i Chardonnay fra Bourgogne - Pascal Prunier-Bonheur rammer det ret godt i La Combe Bazin, som med 11-15 måneders fadlagring på gamle fade giver tilpas meget bund til hvidvinen, som fremstår både fyldig og frisk - uden at det kammer over. Fra et mikroskopisk plot på under 1 hektar, sydvestvendt, stejl skråning af kalk, mergel og en smule ler. Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til et stykke bagt laks med urtetopping.

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Fad

Fakta

Stil:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Côte de Beaune
Årgang:
2022
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
13,00
Proptype:
Kork
Serveres ved:
10-12°C

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).