Pascal Prunier-Bonheur, Saint Romain, La Combe Bazin 2022
Pascal Prunier-Bonheur, Saint Romain, La Combe Bazin 2022
KropMedium
SyreHøj
StilTør
Cremet & rank
Smagsnoter
Grøn frugt
Citrus frugt
Fad
Om produktet
Saint Romain er måske ikke det mest kendt af Bourgognes områder - måske fordi den ikke ligger langs hovedvejen der løber fra Dijon og gennem perlerækken af landsbyer i Cote d’Or. Men det er synd, for her bliver der lavet value-for-money Chardonnay i ægte Bourgogne-stil, man smager at vi er i Meursault-land. Balance er noget af det vigtigste i vin - og i særdeleshed i Chardonnay fra Bourgogne - Pascal Prunier-Bonheur rammer det ret godt i La Combe Bazin, som med 11-15 måneders fadlagring på gamle fade giver tilpas meget bund til hvidvinen, som fremstår både fyldig og frisk - uden at det kammer over. Fra et mikroskopisk plot på under 1 hektar, sydvestvendt, stejl skråning af kalk, mergel og en smule ler.
Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til et stykke bagt laks med urtetopping.
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.