Om produktet
Årgang 2017 vandt hvidvinstest i Berlingske 2. maj, men er nu udsolgt. Køb denne 2018 i stedet. Vi forventer de kommer i uge 20.
Navnet "Kalkstein" er ikke for sjov: Jordbunden i de udhuggede terrasser ved "Hahnenböhl"-parcellen har et ekstremt højt indhold af kalksten, og de håndhøstede Riesling-druer videregiver dermed en finesserig, mineralsk, ja nærmest saltet smag og tekstur i vinen. Først er druerne dog presset og mosten gæret i rustfri ståltanke, hvor den har fortsat sin modning inden aftapning.
Den færdige vin er tør med en beskeden antydning af frugtsødme. Med den første duftbølge fra glasset strømmer limeskal, appelsinskal og blomsterhonning opfulgt mere forsigtigt af flint og gule pærer. På tungen frenstår Rieslings karakteristiske høje men balancerede syre, mens fornemmelser af salt og kridt giver en rug, prikkende tungefornemmelse og præger den langlivede, bævrende eftersmag.
Vi foreslår at nyde vinen ved 8-10 grader, hvor den vil stå fornemt til både fisk, skaldyr, milde thai-inspirerede retter eller til kylling serveret med syrlig garniture og frisk salat på siden. Prost!