Marchesi de Frescobaldi, Montesodi 2017

499.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Marchesi de Frescobaldi, Montesodi 2017

Marchesi de Frescobaldi, Montesodi 2017

Vores vurdering

Fantastisk duft og fyldig, righoldig, kompleks smag. Overdådig i sin blødhed, og dens dybe rubinrøde farve skifter først til granatrød efter mange år.

Om produktet

Placeret forsvarsmæssigt godt på toppen af en klippe med udsigt over dalene og ved floden Arno, ligger slottet Nipozzano midt i en lille by af samme navn og omgivet af slottets vinmarker, der har æren for den store berømmelse idag.

I 1855 kom Marchese Vittorio degli Albizi hjem fra sit fødested i Bourgogne. Marchesen var i familie med de nuværende ejere og var ekspert i vindyrkning. Han introducerede druerne Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah og Pinot Noir til Nipozzano, og de dyrkes alle den dag idag.

Specielt Cabernet Sauvignon og til en vis grad Pinot Noir har nydt godt af mere end et hundrede års aklimatisering og kulturelle traditioner.

De danner, sammen med Sangiovese, grundstammen til de store toscanske vine, og udtrykker stadig personligheden i vinene fra ejendommen.

Montesodi er en vinmark på ca. 12 ha, beliggende 400 meter over havets overflade og centralt på Castello di Nipozzanos ejendom. Under perfekte forhold dyrkes den traditionelle Sangiovesedrue med omhyggelig selektering og mange års erfaring, sammen med en mindre andel af Cabernet Sauvignon, som medvirker til at give Montesodi personlighed og karakter.

Vinifikation
24 måneders modning på egefade, herefter lagring yderligere 1 år på flaske under kølig og konstant temperatur.

Serveringsforslag

Mørkt kød
Mild ost
Pasta & Pizza
Vildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.