Om produktet
Det legendariske Domaine Louis Latour ejer idag over 48 ha. vinmarker i Bourgogne, hvoraf hele 27 ha. er Grand Cru marker. Siden grundlæggelsen i 1797 har huset, i stor stil, været med til at gøre Bourgognes vine til de mest eftertragtede i verden.
Valmoissine kommer fra Latours marker i det sydlige Frankrig. Her så man for over 30 år siden muligheden for at producerer Value-for-Money rødvin på Pinot Noir i området omkring Haut-Var og Provence. En blanding af rød ler, sand, silt og kalksten har vist sig at været noget nær perfekt. Dette sat i samspil med originale Bourgogne vinstokke, know-how og masser af sol resulterer i en af Latours allerstørste succeser; Domaine de Valmoissine.
Farven er helt klassisk for Pinot Noir - brilliant, næsten gennemsigtig rød. Duft bærer præg af perfekt solmodne druer. Smagen byder på nuancer af skovjordbær, hindbær, bagte rabarber og et snert af noget ristet samt lidt sød lakrids. Eftersmagen viser at vinen også har en flot struktur, og de imponerende 13,5% alc. gør den særdeles velegnet til mad.
Vi anbefaler Domaine de Valmoissine til fjerkræ, og især vildfugle samt stegt fisk, kalvekød, kolde anretninger, smørebrød, salat, pastaretter og det meste fra det klassiske middelhavskøkken.
Navnet Valmoissine stammer fra det første sted, hvor Latour plantede deres vinstokke - ved kirken "Lady of Valmoissine".
4 stjerner Vinstyrke2:
"Provence-pinot hænger ikke ligefrem på træerne, så når bourgogne-huset Louis Latour har valgt at lave vin i den varme Var-region, spidser jeg da lige munden en ekstra gang. Hvordan mon det spænder af? Ret godt, lyder mit svar. Men de har også haft nogle år til at øve sig i. Projektet har udviklet sig siden slutningen af 1980’erne og demonstrerer, at bourgognemetoderne også er anvendelig i andre regioner af Frankrig.
Varm i duften, men alligevel med en snert af noget burgundisk. Brombær, kirsebær, krydderier og lidt ristet fad. Smagen har ligeledes varme og spicy toner – og heldigvis også en pinot-lethed og -syre, der hiver alle jammy elementer ud af vinen. Giver mangt en pjasket bourgogne baghjul og er uhyggeligt tæt på de fem stjerner. Drik den til grillet fisk eller fjerkræ."